Veliki petak – tradicionalna podjela posnog obroka

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Obrtnici Obrtničke komore Požeško-slavonske županije i Udruženja obrtnika Požega, uz potporu Turističke zajednice Grada Požege, te gradova Požege i Pleternice, tradicionalno su na Veliki petak organizirali pripremu i podjelu posnog obroka za svoje sugrađane. Ove godine obrtnici su pripremili 1300 porcija perkelta od soma, od kojih je 300 porcija podijeljeno u Pleternici, dok je 1000 porcija podijeljeno građanima u Požegi.

„Obrtnici Obrtničke komore Požeško-slavonske županije i Udruženja obrtnika Požega desetu godinu za redom organiziraju podjelu posnih obroka za građane.“ – kratko je poručio predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Zlatko Špiranec te svim građanima poželio sretan i blagoslovljen Uskrs.

Podjeli posnih obroka prisustvovali su i predsjednik Udruženja obrtnika Požega Željko Pojer, gradonačelnica Pleternice Marija Šarić i njezin zamjenik Domagoj Katić, gradonačelnik Požege Željko Glavić, te županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić zajedno sa svojim zamjenikom Ferdinandom Trohom, koji su svim žiteljima Požeško-slavonske županije poželjeli sretan i blagoslovljen Uskrs te mirne i vesele uskrsne blagdane.

Tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana u šetališnoj zoni Požega održava se i tradicionalni Uskrsni sajam, a suveniri, uskršnji pokloni, igračke, pletene košare, proizvodi od meda, zlatovez, nakit, razne delicije našeg kraja samo su dio bogate ponude.

Izvor fotografija: PSŽ/rva.hr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *