[VIDEO] Požežani u Kataru bodrili Vatrene u polufinalu Svjetskog prvenstva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Niti jedno Svjetsko prvenstvo kao ovo nije bilo toliko zastupljeno od strane Hrvatica i Hrvata, a da se ne lažemo, čitavo prvenstvo i Požeško-slavonska županija ima svoje predstavnike u Kataru, u svojstvu “12. igrača”.
Sinoć je održana prva polufinalna utakmica između Argentine i Hrvatske, na žalost Vatreni nisu uspjeli izboriti finale SP kao prije četiri godine u Rusiji. Argentina je slavila rezultatom 3:0, identično kako su na prošlom SP izgubili od Hrvatske i ispali s prvenstva. Hrvatska je igrala odlično sve do naleta Juliána Álvareza na našeg vratara Dominika Livakovića, gdje je prema riječima većine Hrvatska oštećena pri čemu je sudac pokazao na bijelu točku, a siguran izvođač bio je Lionel Messi.
Ubrzo nakon toga uslijedio je još jedan šok, pogodak za 2:0 nakon čega se Hrvatska više nije mogla vratiti. Je li Hrvatska pokradena, ne može se sa sigurnošću tvrditi, no uzmemo li u obzir podatak da je Emir od Katara (princ) Tamim bin Hamad Al Than vlasnik Francuskog nogometnog kluba Paris Saint-Germain (PSG) u kojemu je glavna zvijezda upravo Argentinski napadač Lionel Messi, puno stvari postaje jasnije. Vrlo vjerojatno je i bez početka finala jasno tko će biti novi Svjetski prvak.
Bilo kako bilo, nadamo se da će Vatreni u subotu ponoviti uspjeh iz 1998. godine sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj gdje su predvođeni izbornikom Miroslavom “Ćirom” Blaževićem osvojili broncu.
Među brojnim Hrvatskim navijačima, zatekli smo i poznata lica iz Požege, Lea Pandžića i Tomislava Čabraju.
Pandžić i Čabraja su osim prijateljski povezani i kroz Nogometni klub Slavoniju gdje Čabraja obnaša dužnost predsjednika, dok je Pandžić član Izvršnog odbora kluba.
Tomislav Čabraja je i potpredsjednik Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije.
Kakva je u Kataru bila atmosfera, donosimo u nastavku.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *