Vidovčanka Slavica Kovačević osvojila nagradu jer je uspješno odbacila cigarete!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Završen je deseti natječaj „Pušenje odbaci, lovu nabaci“ koji je proveo Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije. Zahvaljujući sredstvima Ministarstva zdravstva dobivenim kroz projekt povodom korizme imamo priliku nagraditi naše sugrađanke i sugrađane koji su se uspješno odrekli pušenja.

Prvi županijski natječaj „Pušenje odbaci i lovu nabaci“ raspisan je 2015. godine te je kroz spomenutih deset godina ukupno bilo prijavljenih 349 osoba. Od navedenog broja tijekom mjesec dana korizme u natječaju je uspješno prestalo pušiti 252 osobe, odnosno iznimno visokih 72 posto prijavljenih, što govori o visokoj motiviranosti prijavljenih za prestanak pušenja, kao i važnosti korizmene odluke o odricanju od štetne navike.

„Svakom pušaču poznato je kako prestati pušiti nije lako, a posebno nije lako ostati nepušač dugoročno. Prema našim analizama dugotrajno, odnosno duže od 6 mjeseci prestala je pušiti trećina prijavljenih osoba što predstavlja zaista izniman uspjeh.“ – poručili su iz Zavoda za javno zdravstvo PSŽ.

U četvrtak 15. ožujka djelatnici Službe za javno zdravstvo u prisutnosti natjecatelja koji su uspješno prestali pušiti i ravnatelja Mate Matijevića, izvukli su sretne dobitnike nagrada koje su dodijeljene u obliku poklon bonova. Ove se godine prijavilo 18 natjecatelja, od čega je dvoje odustalo, te je 10 natjecatelja dobilo nagrade prvog i drugog reda u obliku poklon bonova, a preostalih šest natjecatelja utješne nagrade.

Prvu nagradu i poklon bon u vrijednosti 400,00 EUR osvojila je Slavica Kovačević iz Vidovaca, a nagrade drugog reda u iznosu od 100,00 EUR osvojili su Gordana Šafar, Ana Tajdan, Vinko Tajdan, Antonija Živković, Nera Šubara, Jakob Šubara, Đuro Puljašević, Luka Samardžić i Ivan Knežević.

Iz Zavoda za javno zdravstvo PSŽ također su dodali kako su se nakon izvlačenja svi složili da je svakom natjecatelju najdraža i najvrjednija nagrada prestanak pušenja, a da je Natječaj malo pomogao donijeti pravu odluku.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)