Vijećnici Dječjeg Gradskog vijeća prisustvovali sjednici u Hrvatskom saboru

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Odbor za obitelj, mlade i sport bio je u srijedu, 29. studenoga, domaćinom 13. zajedničke sjednice predstavnika djece iz cijele Hrvatske koja dolaze iz dječjih vijeća, foruma i Nacionalnog foruma dječjeg vijeća Eurochilda (NEF) Hrvatske sa saborskim zastupnicima.

Ovogodišnji susret okupio je djecu u dobi od 9 do 15 godina iz 25 gradova i općina diljem Hrvatske, a susret je omogućilo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u okviru projekta “Sudjelovanje djece u odlučivanju na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj razini“. Projekt doprinosi mjeri Poticanje gradova na osnivanje i djelovanje Dječjih vijeća, određenih Nacionalnim planom za prava djeteta u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2022.-2026. godine te Akcijskim planom za prava djeteta za razdoblje 2022.-2024. godine.

Na sjednici su sudjelovali Ines Matković, dječja gradonačelnica Grada Požege te Patrik Zima, predsjednik Dječjeg Gradskog vijeća Grada Požege.

Govoreći o Požegi, predstavnici našeg grada rekli su kako je Požega mali grad u kojem se dobro i kvalitetno živi, ali i da može biti još bolje. Tako su istaknuli da Požegi nedostaje manji nogometni stadion, atletska staza i manja sportska dvorana, uređeni parkovi s modernim spravama, unutarnji bazen i školski vrtovi za bio uzgoj kao i rehabilitacijski centar za djecu s poteškoćama.

Izvor: Hrvatski sabor

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)