Vikend ponovno obilježen pijanim vozačima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U subotu 13. svibnja 2023. oko 22 sata u mjestu Vidovci u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Chevrolet“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,71 promila upravljao 57-godišnjak.

Nešto kasnije, oko 23.10 sati u mjestu Velika u Školskoj ulici, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 2,43 promila upravljao 60-godišnjak, koji je policijskim službenicima  dragovoljno predao manju količinu marihuane.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja oba vozača su smještena u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njih slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama dok protiv 60-godišnjaka slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

U nedjelju 14. svibnja 2023. oko 3.20 sati u Požegi u Ulici Antuna Kanižlića, 28-godišnji vozač koji  je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,49 promila  upravljao osobnim automobilom  marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, uslijed nepropisnog korištenja mobitela i utjecaja alkohola sišao je vozilom na nogostup. Nakon toga je udario prednjim desnim dijelom vozila u prometni znak i stup javne rasvjete u vlasništvu Grada Požege.

Protiv 28-godišnjeg vozača slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)