Vinarija Jakobović osvojila dvije brončane medalje na najvećem svjetskom natjecanju!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Zasigurno najveće svjetsko natjecanje u ocjenjivanju vina i ove je godine rušilo rekorde u broju prijavljenih, s 18.250 ocjenjivanih iz 57 zemalja. Na Decanteru 2023. okupila se utjecajna grupa od 236 vinskih stručnjaka, uključujući 53 majstora vina i 16 majstora sommeliera, iz 30 zemalja.

Vina se na ovom natjecanju ocjenjuju u nekoliko ciklusa. U prvom se na slijepo kušaju sva i kategoriziraju prema bodovima komisije. Zlato mora imati 95 – 96 bodova, srebro 90 – 94, bronca 86 – 89.

Najbolje ocijenjena u prvom krugu, zlata, sljedećeg se tjedna ponovo kušaju. U tom ciklusu ocjenjivači znaju odakle uzorci dolaze (država, regija i podregija) od koje je vrste grožđa vino napravljeno, godinu berbe te raspon prodajne cijene butelje istog. 

Na najvećem svjetskom natjecanju u ocjenjivanju vina, razloga za slavlje imala je i Vinarija Jakobović koja se okitila s čak dvije brončane medalje i to po jednu za pjenušac “Rose brut”, a drugu za “Stari bokter”.

Iz Vinarije Jakobović, na stranici vinarije, priopćili su kratko:

Zaista smo ponosni što možemo podijeliti vijest da nam je najveće svjetsko ocjenjivanje vina na svijetu donijelo i ove godine odlične rezultate!
“Ove godine sudjelovali smo s dva uzorka, a oba su nam donijele medalje.
Ponovno smo sudjelovali s našim pjenušcem Rose brut za koji nam je došla potvrda bronce te sa Starim bokterom koji je među jakom konkurencijom također osvojio broncu!
Nagrade ovakvih stručnjaka, naša je motivacija za daljnji rad te potvrda da idemo u pravom smjeru.”

Čestitamo!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)