Vinarija Kutjevo plasirala nagrađivane vinske kreacije na 9. Salonu Decanterovih vina

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Vrijednost Decanterovih prestižnih nagrada prepoznaje sve veći broj vinoljubaca. U cilju plasiranja nagrađivanih vina i širem miljeu, 4. srpnja 2023. organiziran je 9. Salon Decanterovih vina u Ljubljani u Sloveniji. Buđenje svijesti o izvrsnosti vina koja pobiru prestižne Decanterove nagrade doživjela je procvat i organizacijom ove javne manifestacije naišla na plodno tlo.

Imperativ se stavlja na promicanje kvalitete nagrađivanih vina i vinara putem privlačenja što šireg kruga vinskih stručnjaka, ljubitelja vina i poslovne javnosti. Tako su predstavnici vinarija prezentirali svoje vrhunske vinske kreacije ozbiljnim vlasnicima restorana, barova, uvoznicima i kupcima u zemlji i inozemstvu.

Zastupnici vinarije Kutjevo izložili su kutjevačka vina koja su osvojila medalje na Decanter natjecanju. Među ostalim, istaknula se Vrhunska Graševina iz aktualne berbe 2022., okrunjena zlatnom medaljom. Ovogodišnje priznanje na najrelevantnijem ocjenjivanju vina potvrdilo je izvrsnost omiljene butelje javnosti diljem Hrvatske i šire te na još jedan način pokazalo zašto je upravo ona jedno od najprodavanijih hrvatskih vina, stoga ne čudi izrazit interes javnosti i poslovnih subjekata za ovom buteljom.

Uz navedeno, Vinarija Kutjevo predstavila je i jedinstvenu Graševinu ledeno vino iz 2018. godine koja je također osvojila zlato na Decanteru. Ova rijetka, osobita berba kao dobitnik jedne od najprestižnijih nagrada u svijetu vina potvrdila je još jednom svoju izuzetnu eleganciju i složenost.

Nadalje, vinarija je predstavila i svoju poznatu i nadaleko priznatu Kvalitetnu butelju Graševine koja je na Decanteru dobila srebrnu medalju, ali i Premium kupaže Maximo Oro 2020., Maximo Bianco 2020. i ekskluzivnu liniju Koria Cuvée 2018. nagrađene brončanim medaljama. Spomenute nagrade potvrdile su bogatstvo i raznolikost portfelja vina vinarije Kutjevo, kao i njihovu konzistentnu kvalitetu, a sad su se s istima mogli upoznati i drugi znalci koji cijene kvalitetnu kapljicu.

Salon je podržao i časopis Decanter, ali i članovi DWWA tima koji su osobno prisustvovali događaju. Manifestacija je bila otvorena za sva vina nagrađena DWWA nagradama s fokusom na vinarije iz Hrvatske i susjednih zemalja, Slovenije, Srbije, Sjeverne Makedonije, Srbije i drugih. Ovogodišnjim održavanjem Salona vina učvrstila se regionalna važnost događaja, nadogradio međunarodni ugled te se postigla vidljivost i prepoznatljivost Decanterovih nagrada planskom i usmjerenom komunikacijom.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)