Voćna mađarica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Tijesto:
✦ 10 dag maslaca
✦ 20 dag šećera
✦ 2 dcl kiselog vrhnja
✦ 2 jaja
✦ ½ kg brašna (za doradu po potrebi i više)
✦ 1 prašak za pecivo

Bijela krema:
✦ 0,7 dcl mlijeka
✦ 6 žlica šećera
✦ 6 žlica gustina
✦ 15 dag maslaca

Voćna krema:
✦ ½ kg smrznutog voća (jagode, maline, višnje)
✦ 2 – 3 žlice šećera
✦ 2 pudinga od vanilije

Priprema tijesta: Miksati omekšan maslac sa šećerom, dodati vrhnje i jaja. Kad postane pjenasto, dodati brašno prosijano s praškom za pecivo. Podijeliti pomoću vage na 5 dijelova, te svaki dio razvaljati na kvadrat dimenzije 30 x 30 cm. Peći na 180 °C, 8 minuta.

Priprema bijele kreme: U malo mlijeka izmiješati šećer i gustin, pa ukuhati u ostatak mlijeka. Ohladiti i dodati omekšan maslac, dobro izmiksati, pa podijeliti na dva dijela.

Priprema voćne kreme: U blenderu usitniti odmrznuto voće i dodati vode tako da bude ukupno 7 dcl. U 2 dcl umutiti puding, pa ukuhati u ostatak i skuhati u rijeđu kremu, jer će se hlađenjem stisnuti. Podijeliti na dva dijela.

Slagati: kora, voćna krema, kora, bijela krema, kora, voćna krema, kora, bijela krema, kora, glazura.

Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *