Vrijede li pravila i Zakoni za sve jednako?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Prije nekoliko dana na redakcijski e-mail zaprimili smo fotografije nepropisnog parkiranja automobila u vlasništvu manjinskog vlasnika i predsjednika Uprave tvrtke Agronom d.o.o., Darka Aračića.

Kako nam čitatelj uz fotografiju navodi da ga je najviše zasmetalo to što je on 15 minuta bespomoćno tražio slobodno parkirno mjesto jer je žurio na događaj u Gradskom kazalištu Požega u kome mu je sudjelovala kćerka, a skupocjeni terenac marke Mercedes, registarskih oznaka “Agronom“, parkirao je na prostor na kome je jasno vidljivo i označeno da nije predviđeno za parkiranje. Međutim, vozača nije omelo da tamo parkira, već je jednostavno pakrirao i odšetao svojim putem.

“Ispada da sam glup i budala i ja i svaki drugi građanin ovog grada, samo je vlasnik ovog automobila pametan. Za njega očito ne vrijede pravila kao za nas “male ljude”. Još mi je više žao što oni što naplaćuju parkinge ne obilaze Trg Svetog Trojstva najčešće a tamo je uvijek najveći problem zbog parkiranja. Koliko znam preko ljeta rade od 7-19 sati i da su i bili tamo, a nisu, pitanje je da li bi pisali kaznu, kazne dobiva sirotinja, a ovakvi “baje” ništa, njima se nitko ne usudi pisati kaznu. Ili neka pišu svima ili nikome.

Često nam sugrađanke i sugrađani pišu, žale se i mole za pomoć po pitanju Službe za naplatu parkiranja i prometnih redara koji su u mandatu aktualnog gradonačelnika Grada Požege dr.sc. Željka Glavića počeli raditi strogo i pravedno i ne toleriraju previše odstupanja, ako niste platili parking u propisanom i dozvoljenom vremenu, stvar je jasna, naplatit će vam kaznu odnosno dnevnu kartu. Međutim fotografija je nastala nešto prije 18 sati što je vrijeme kada bi oni trebali raditi, a zašto nitko nije prolazio tamo i napisao kaznu za nepropisno parkiranje, nije nam poznato.

Da parkirnih mjesta u Požegi kronično nedostaje i da se po tome pitanju u teoriji radi dosta, ali u praksi apsolutno ništa, nije nikakva novost. Taj problem povlači se godinama, međutim još je tužnije vidjeti kako netko, tko bi trebao biti primjer drugima pokazuje obijest, bahatost i moć kršeći pravila i Zakone. Parkirnih mjesta se može pronaći, a naročito u poslijepodnevnim satima, ili kod tržnice ili kod Katedrale, međutim tada se ne može iz automobila napraviti nekoliko koraka do odredišta, već se mora prošetati primjerice 200-500 metara što je zaista “strašna i velika” udaljenost. Kako bi se reklo, mora se parkirati “prvi red do mora”, šetnja nije opcija.

Poštene građanke i građani grada Požege poštuju Zakone i propise, dok za bahate pojedince isti Zakoni i propisi apsolutno ništa ne znače i ništa im ne predstavljaju.
Drugi put kad vam budu htjeli pisati kaznu, pokažite im ove fotografije i priupitajte jeste li upravo vi nešto manje važni od nekog poduzetnika i vrijede li pravila za svakoga isto ili smo neki jednaki a neki jednakiji.

S obzirom na činjenicu, da je vozilo uz sve navedeno bilo parkirano neposredno uz pješački prijelaz i na taj način predstavljalo prijetnju za normalan tok prometa i kretanja pješaka (Zakon o sigurnosti prometa na cestama), pitamo se ima li ovdje posla i za policiju.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *