WEBHEROJ: Ulovimo lika s weba koji tvoje eure vreba!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Neočekivano ste osvojili nevjerojatnu ponudu za putovanje?! Potvrdili ste je klikom „Slažem se“, ali, nažalost, ni traga ni glasa ni putovanja ni novca. Odlučili ste uložiti u kriptovalute koje su obećavale goleme profite, no, nažalost, vaš je novac nestao bez traga. Očekivali ste dolazak voljenog doktora iz egzotične zemlje i platili mu putovanje?! Nažalost, oženio se vama, ali samo za novac! Sve su ovo samo neki od primjera kibernetičkih prijevara koje prevaranti koriste kako bi vam ukrali novac. Kako biste ih preduhitrili, ključno je znati prepoznati znakove i biti na oprezu.

U okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2022. godina, pod točkom C2.3.R3-I2 Jačanje kapaciteta policije za suzbijanje kibernetičkog kriminaliteta kojeg je nositelj Služba kibernetičke sigurnosti, Kriminalističko-obavještajni sektor, Uprava kriminalističke policije, Ravnateljstvo policije predviđeno je provođenje preventivne kampanje (Aktivnost 5 – Nabava idejnog rješenja i provedbe preventivne kampanje za šire građanstvo i privatni sektor) a za kojeg je određena Služba prevencije, Ravnateljstvo policije.

U sklopu projekta provodi se i preventivna kampanja „Web heroj“ čiji je cilj osvijestiti i educirati građane o nužnosti i načinima zaštite u virtualom svijetu kako ne bi postali žrtve tih kaznenih djela.

U sklopu tih aktivnosti i PU požeško-slavonska provest će određene preventivno edukativne aktivnosti na planu prevencije kibernetičkog kriminaliteta, koje uključuju i senzibiliziranje šire javnosti putem medija.

Više o stranici webheroj.hr možete pogledati ovdje.


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)