Z1 Televizija emitirala dokumentarac “Monsignor” o pokojnom msgr. Josipu Devčiću

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Sinoć je na Z1 Televiziji, s početkom u 20:05 sati, u sklopu emisije “Bujica” Velimira Bujanca emitiran dokumentarni film “Monsignor” o životu i radu nedavno preminulog msgr. Josipa Devčića.
Redatelj filma Jakov Sedlar, u filmu također prikazuje dokumente i iznosi neke nepoznate činjenice o toj prijelomnoj 1981. godine, kada se, zbog spomena i štovanja blaženog Alojzija Stepinca i blaženog Ivana Merza robijalo. Usprkos svemu i svima, pokojni msgr. Devčić nije se dao pokolebati, a neupitnu potporu u svemu što je radio, dobivao je od svojih župljana.

Dakako jedan od najzaslužnijih za snimanje ovog dokumentarnog filma je i Zdravko Ronko, većini poznat kao bivši gradonačelnik Grada Požege, župan Požeško-slavonske županije i saborski zastupnik, a u ovoj “ulozi” prijatelj od malih nogu s velikim župnikom, a još većim čovjekom Josipom Devčićem. I sinoćnje emitiranje ovog dokumentarca u udarnom terminu Zagrebačke televizije Z1 govori o tome kako gospodin Ronko svoje prijatelje cijeni i poštuje.

Na žalost, msgr. Devčić napustio nas je 27. ožujka ove godine, ali njegove riječi, postupci i djela nikada neće biti zaboravljena.
Dokumentarni film “Monsignor” možete pronaći u nastavku članka.


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)