Za Kulturni centar u Kutjevu još 40 tisuća eura iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o odabiru projekata za financiranje prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice. Grad Kutjevo na Poziv je prijavio radove na Kulturnom centru koji su trenutno u tijeku te je ostvario pravo na financiranje u iznosu od 40 tisuća eura. Ovo je zasigurno značajna pomoć za Grad koji već dugi niz godina uspješno prijavljuje i provodi programe sufinancirane sredstvima MRRFEU. Tako je u zadnjih nekoliko godina uređena teretana, provedena adaptacija SRC Kutjevo, uređena Narodna knjižnica i čitaonica te uređeno groblje u Vetovu kroz dvije faze – prenosi Kutjevački.hr.

Ovogodišnji poziv za iskaz interesa objavljen je u veljači. Nakon zaprimljenih prijava, u Ministarstvu je provedena administrativna provjera koja je obuhvatila provjeru pravodobnosti zahtjeva, kompletnost zahtjeva i ispunjavanja uvjeta prihvatljivosti. Zaprimljeno je ukupno 287 prijava, od kojih 8 nije zadovoljilo uvjete administrativne provjere, a za ostale su osigurana sredstva.

Kulturni centar zamišljen je kao centar kulturnog, poduzetničkog i društvenog života zajednice s prostorima za udruge, prostorom za promociju i plasman lokalnih proizvoda te za rad poduzetničkih potpornih institucija. Cilj projekta je poticanje razvoja gospodarskih i kulturnih aktivnosti te razvoj nove infrastrukture za postizanje održivog gospodarskog razvoja, povećanje atraktivnosti prostora i poboljšanje kvalitete života. Financijska sredstva za izgradnju objekta većim dijelom osigurana su u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije putem Programa podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema u iznosu od 5 milijuna kuna, a pomoć iz ovog Programa također će pomoći pri realizaciji ovog projekta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *