Za Kulturni centar u Kutjevu još 40 tisuća eura iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o odabiru projekata za financiranje prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice. Grad Kutjevo na Poziv je prijavio radove na Kulturnom centru koji su trenutno u tijeku te je ostvario pravo na financiranje u iznosu od 40 tisuća eura. Ovo je zasigurno značajna pomoć za Grad koji već dugi niz godina uspješno prijavljuje i provodi programe sufinancirane sredstvima MRRFEU. Tako je u zadnjih nekoliko godina uređena teretana, provedena adaptacija SRC Kutjevo, uređena Narodna knjižnica i čitaonica te uređeno groblje u Vetovu kroz dvije faze – prenosi Kutjevački.hr.

Ovogodišnji poziv za iskaz interesa objavljen je u veljači. Nakon zaprimljenih prijava, u Ministarstvu je provedena administrativna provjera koja je obuhvatila provjeru pravodobnosti zahtjeva, kompletnost zahtjeva i ispunjavanja uvjeta prihvatljivosti. Zaprimljeno je ukupno 287 prijava, od kojih 8 nije zadovoljilo uvjete administrativne provjere, a za ostale su osigurana sredstva.

Kulturni centar zamišljen je kao centar kulturnog, poduzetničkog i društvenog života zajednice s prostorima za udruge, prostorom za promociju i plasman lokalnih proizvoda te za rad poduzetničkih potpornih institucija. Cilj projekta je poticanje razvoja gospodarskih i kulturnih aktivnosti te razvoj nove infrastrukture za postizanje održivog gospodarskog razvoja, povećanje atraktivnosti prostora i poboljšanje kvalitete života. Financijska sredstva za izgradnju objekta većim dijelom osigurana su u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije putem Programa podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema u iznosu od 5 milijuna kuna, a pomoć iz ovog Programa također će pomoći pri realizaciji ovog projekta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)