Za predsjednika županijske zajednice branitelja HDZ-a ponovno je izabran Miroslav Ivančić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U konferencijskoj dvorani „Quella“ u Lipiku 2. lipnja je održana izborna skupština Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ Požeško-slavonske županije, a dosadašnjem predsjedniku Miroslavu Ivančiću, reizborom na mjesto predsjednika ponovno je ukazano povjerenje – prenosi Compas.com.hr.

Skupštini je nazočio veliki broj izaslanika zajednice branitelja, uključujući i predsjednika Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak general bojnika Miljenka Filipovića, ovoga puta i u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića. Bila je tu i predsjednica Županijskog odbora HDZ-a te požeško-slavonska županica Antonija Jozić, dožupan Ferdinand Troha, predsjednik GO HDZ-a Lipik i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić, tajnik zajednice branitelja Kruno Cavrić te niz drugih visokih dužnosnika i predsjednika udruga branitelja proisteklih ih Domovinskog rata.

Na skupštini je između ostalih točaka, kao što je Poslovnik o radu skupštine, ponovno jednoglasno izabran Miroslav Ivančić za predsjednika Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ Požeško-slavonske županije. Izabrano je i 15 članova Županijskog odbora Zajednice branitelja HDZ-a, a iz Lipika u Županijski odbor zajednice izabrani su Vlado Stakor i Goran Golik.

Novoizabrani predsjednik istaknuo je da su izbori za Hrvatski sabor te lokalni izbori, na kojima je HDZ u Požeško-slavonskoj županiji ostvario najbolje rezultate u državi, pokazali da hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji podržavaju HDZ. Ivančić je istaknuo potrebu za većim angažiranjem provođenja Zakona o pravima hrvatskih branitelja na terenu te okupljanju branitelja. Isto tako, naglasio je da je potrebno više isticati činjenicu da su hrvatski branitelji zapadne Slavonije u VRO koje su se odvijale 1991. godine, oslobodile više prostora nego bilo koja druga VRO, osim Oluje. Uz žrtvu Vukovara, to je bio temelj priznavanja Republike Hrvatske, jer smo pokazali da svoj teritorij možemo osloboditi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *