Za što točno direktor Tekije d.o.o. prima više od 17 tisuća kuna neto plaću?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U ljeto 2021. godine u Požegi je došlo do promjene Gradske vlasti te je “kormilo” od Darka Puljašića, preuzeo dotadašnji uspješni ravnatelj Opće županijske bolnice Požega, dr.sc. Željko Glavić.

Promjenom gradonačelnika Požege i dolaskom gradonačelnika Glavića, do sada je došlo do nekolicine kadrovskih promjena.
Istaknuli bi prvu a ujedno i onu najveću, to je mjesto direktora tvrtke Komunalac Požega d.o.o. na čije čelo umjesto Tomislava Didovića koji na direktorskoj poziciji ostaje svega pola godine, dolazi mladi magistar strojarstva Domagoj Lovrić.

Novi direktor požeškog Komunalca do sada nije imao previše uspjeha prema svemu što smo do sada pisali o njemu, no mlad je i ako krene slušati svoj mozak i donositi svoje odluke, a ne slušati i uvažavati polupismene i nesposobne “savjetnike”, možda krene ostvarivati i rezultate. Netko tko je završio strojarstvo zasigurno nije glup i nesposoban, ali ako se okružite krivim ljudima, to može biti “kobno”. Nadamo se da će direktor Lovrić na vrijeme shvatiti da mu se pružila životna prilika i da ju ne bi trebao “prokockati”. Biti bahat i bezobrazan s pozicije javne osobe na plaći koju mu mi, obični građani dajemo, nije primjereno.

Nismo optimisti, ali za direktora Lovrića postoji šansa da krene pravim putem, a što je s direktorom tvrtke Tekija d.o.o.?
Anto Bekić, po zanimanju majstor borilačkih vještina i direktor gradske tvrtke Tekija d.o.o. već godinama “mrači i oblači” gradskim tvrtkama.
Prvo je obnašao dužnost direktora Komunalac Požega d.o.o. da bi nakon odlaska političkog kameleona Ante Kolića u mirovinu zasjeo u drugu udobnu i jednako dobro plaćenu fotelju direktora Tekija d.o.o. u kojoj se i danas nalazi.

Nije zanimljivost to da su bivši i sadašnji direktor gotovo pa imenjaci, već da su oba direktora tvrtke Tekija d.o.o., bivši Kolić i sadašnji Bekić kumovi donedavnom lokalnom moćniku Anti Brkiću.

Anto Bekić, godinama preživljava sve gradonačelnike iako neslužbeno doznajemo, nije član HDZ-a.
Gospodina direktora, svakodnevno se može vidjeti kako “kruza” službenim vozilom. Vjerujemo kako je ta vožnja opravdana i u svrhu obavljanja posla.
Vjerujemo kako direktor Bekić nikad ne bi zloupotrebljavao svoje ovlasti.

Godinama on podobno sluša i preživljava sve gradonačelnike i uživa svoju neto plaću veću od 17 tisuća kuna neto, a pitamo se što točno radi da bi zaslužio tu plaću i da bi i dalje bio smješten u udobnu direktorsku fotelju?

Prije nešto više od tri tjedna, prema Gradskoj upravi uputili smo apel da građani Ulice Svetog Josipa u Požegi već tjednima imaju veliku rupu na kojoj svakodnevno uništavaju svoje automobile.

“Ulica je suviše uska i strma, a sada ima i tu veliku rupu u koju moramo svi ulaziti jer drugačije ne mogu proći dva auta” – rekao nam je tada sugovornik, mještanin Ulice Svetog Josipa u Požegi.


Kako možete vidjeti, osim datuma se nije ništa promijenilo.
Iz Grada su nam priopćili da je to u nadležnosti Tekije d.o.o. i da će im javiti da to hitno saniraju.
Pitamo se što znači riječ hitno u ovom slučaju.

Drugi slučaj tvrtke Tekija d.o.o. koji smo također dobili iz Požege, u Ulici Josipa Runjanina “star” je nešto više od 24 sata.
Tvrtka Tekija d.o.o. je opet svoj posao odradila, rupu zatrpala i otišla.
Dok mi s jedne strane prozivamo gradonačelnika Glavića zbog loših cesta koje su mu ostavili njegovi prethodnici Neferović i Puljašić, direktor Bekić još više nastoji uništiti ceste.
Vjerujemo da je ovakav model tvrtke Tekija d.o.o. uredan i zadovoljavajući, ali možda u Afganistanu.

Do kad će za (ne)rad gospodin direktor i majstor borilačkih vještina Anto Bekić primati više nego odličnu plaću primarno za uništavanje požeških prometnica, ostaje za vidjeti.
Gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić, nedavno je tvrtki Komunalac Požega d.o.o. oduzeo “dopuštenje” za “krpanje” rupa i sličnih radova, a je li Tekija d.o.o. sljedeća ili je vrijeme i za kadrovske smjene vodstva?
Fotografiju iz Runjaninove možete vidjeti u nastavku:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *