Zabavan program u Pleternici uz Zaprešić boys, tradicionalnu Fišijadu i jubilarnu smotru folklora LIDAS

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Nakon otvorenja Lipnja u Pleternici s vikendom posvećenim dječjem stvaralaštvu, slijedi vikend za mlade, obitelji i sve željne uživanja u gastronomskoj ponudi i bogatom zabavnom sadržaju – prenosi Turistička zajednica Grada Pleternice.

– Sutra nas u organizaciji Udruge Mladi za mlade Pleternice s početkom u 19:00 sati očekuje Cooking show u Klubu za mlade nakon čega selimo na Trg bećarca u 20:00 sati, gdje ćemo navijati za naše Vatrene uz zabavni dio programa i nastup Zaprešić boysa. Od petka slijede sportske aktivnosti od 18:00 sati. Na stadionu malih sportova održat će se KUP Grada Pleternice na kojemu će nastupiti svih 8 nogometnih klubova s područja Pleternice, a u subotu nam je tradicionalna Fišijada u organizaciji Pleterničkih Čoraka – rekla je Ivana Ketović Marjanović, direktorica Turističke zajednice Grada Pleternice.

Ketović Marjanović ističe kako je na natjecateljski dio Fišijade do sada prijavljeno 30-ak ekipa, a svi zainteresirani se stignu prijaviti do sutra do kada su otvorene prijave.

– U nedjelju nam je na rasporedu 40. po redu Međunarodna smotra folklora Lidas i ove godine imamo društava iz cijele kontinentalne Hrvatske i jedno društvo iz Republike Srbije. Smotra kreće od 17:00 sati mimohodom ispred Osnovne škole Fra Kaje Adžića ulicama Pleternice uz jednominutni program ispred Gradske kuće. Program i nastupi KUD-ova na Trgu bećarca započinju odmah nakon završetka povorke – rekao je Renato Brankovan, predsjednik KUD-a Orljava Pleternica.

Uz domaćine, Kulturno umjetničko društvo Orljava i dječju sekciju KUD-a, nastupit će KUD Zavičajno društvo RAMA Pleternica, KUD BEKTEŽ, Bektež, KUD SLAVKO JANKOVIĆ, Šiškovci, KUD SALINOVEC, Salinovec, KUD MAK, Trnovec, Prva pjevačka konjica SINĐIR, Županja, KUD ZRIN, Legrad, FA POŽEGA, Požega, KUU NAPREDAK, Podravski Podgajci, HKUD VLADIMIR NAZOR, Sombor i UKPD UKRAJINA, Slavonski Brod.

– Pozivamo sve naše sugrađane, Pleterničane i goste Pleternice da nam se pridruže i zabave se jer smo pripremili bogatu ugostiteljsku ponudu i zabavni program u kojima smo se stvarno potrudili planirali za svakoga ponešto – zaključila je Marija Šarić, Gradonačelnica Grada Pleternice.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)