Zajednički ispraćaj 11 civilnih stradalnika iz Domovinskog rata

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Zajednički ispraćaj 11 civilnih stradalnika iz Domovinskoga rata, čiji su posmrtni ostaci ekshumirani u studenome 2021. iz masovne grobnice u Boboti, održava se na Katoličkom groblju u Tenji. Obred je počeo u 11 sati, a očekivano trajanje cjelokupnog obreda je do otprilike 13 sati.

Zajednički ispraćaj organiziran je prema željama obitelji stradalnika, a suorganizatori su Ministarstvo hrvatskih branitelja, Osječko-baranjska županija i Grad Osijek. Misu i sprovodni obred predvodi mons. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit.
Nakon zajedničkog ispraćaja na redu su pojedinačni pokopi koji će se odvijati istodobno.

“Danas je 11 mještana Tenja pronašlo vječni mir, njihove obitelji sahranile su svoje najmilije nakon 31 godine traganja, molitve i nade.
U Republici Hrvatskoj još uvijek se ne zna sudbina 1840 osoba. 1840 obitelji još se nisu oprostile od svojih voljenih, nemaju gdje zapaliti svijeću i pomoliti se.
Zato cijeloj hrvatskoj i srpskoj javnosti mora biti jasno da mira i pomirenja neće biti dok god se ne pronađe i posljednja žrtva i procesuira svaki zločin učinjen prema hrvatskom narodu, vojniku i civilu u Domovinskom ratu.
Neka im je laka hrvatska gruda za koju su život dali!” – poručio je Osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *