ŽALOSNO Požega ostaje i bez Požeškog kotlića?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Zasigurno jedna od najpoznatijih manifestacija uz Zlatne žice Slavonije i Fišijadu je događaj Požeški kotlić koji se tradicionalno održava 1. svibnja, ili što bi stariji ljudi rekli za 1. maj i tako već 13. godina, a prema svemu sudeći, 14. godinu za redom neće ugledati, ili će ostati samo pod istim nazivom.

Objavom na stranicama Turističke zajednice Grada Požege, može se vidjeti da se Turistička zajednica hvali kako: “Požeški kotlić ove godine donosi nekoliko noviteta koji će učiniti ovu tradicionalnu manifestaciju još privlačnijom za sve posjetitelje. Umjesto uobičajenog natjecanja u pripremi slavonskog čobanca, ova godina donosi suradnju s Udrugom Požeški čuvari baštine i tjednikom Kronika požeško-slavonska, kako bi se održalo otvoreno prvenstvo u pripremi roštilja – Grill Slavonica”.

Pitamo se na temelju čega je Turistička zajednica zaključila da bi taj događaj ovakvim pristupom trebao biti “privlačniji” Požežankama i Požežanima, ali i gostima iz ostatka Hrvatske pa čak i iz inozemstva. Požeški kotlić je redovno privlačio tisuće i tisuće ljudi. I ono malo kvalitetnih manifestacija koje imamo, sada se uništava, a kome je to u interesu za sada nam nije poznato. Zamislite nekog turista koji će doći u Požegu i kažete mu da se održava Požeški kotlić, on vas priupita a što se tamo zbiva, a vi odgovorite peku se ćevapi. Nema baš nekog smisla.
Da su uz postojeće natjecanje u kuhanju našeg autohtonog Slavonskog čobanca dodali i roštiljanje, možda bi bilo i zanimljivo. Ovako je samo žalosno i s razlogom izaziva ljutnju i nezadovoljstvo kod sugrađanki i sugrađana.

Nije li se mogao odabrati niti jedan drugi od 365 dana u godini za roštiljanje, već se uništava jedan od najpoznatijih i najposjećenijih događaja?
Ostaje nada da će kao i u većini situacija o kojima smo do sada pisali interventirati gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić i spriječiti uništavanje Požeškog kotlića, a sve u interesu svih stanovnika grada Požege.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *