Započela obnova pleterničkog gradskog parka: “Zajedničkom akcijom smo ispunili dječje želje”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Kako bi gradski park ponovno zasjao u punom sjaju, Dječje gradsko vijeće je udružilo snage s Gradom Pleternica te organiziralo Naj-akciju 2023. pod nazivom „Obnovi svoj park“.

– Želja vijećnika bila je ovom akcijom obnoviti dječje igralište u gradskom parku koje je stradalo uslijed vremenskih nepogoda. Dječje gradsko vijeće promatra i uočava stanja i potrebe djece u gradu te ih potiče na volonterske aktivnosti, a ovom smo akcijom realizirali neke od dječjih potreba i prijedloga s ciljem boljeg i ljepšeg odrastanja – izjavila je Valentina Stojčević, voditeljica Dječjeg gradskog vijeća – prenosi Grad Pleternica.

Akciji su se odazvali volonteri i članove Udruge Osmjeh, roditelji te Učeničko vijeće kao predstavnik OŠ fra Kaje Adžića.

Pleternica je grad prijatelj djece te tijekom godina uistinu osluškuje dječje potrebe pa rado uvažava ovakve hvalevrijedne akcije na korist svih stanovnika s područja Grada Pleternice. A kako bi djeca još više uživala u igri u parku, Grad Pleternica je uz potporu Ministarstva osigurao i nove sprave koje će upotpuniti gradski park. Osim novih sprava, Gradski park krasit će i obnovljeno košarkaško igralište.

Akciji se pridružila i gradonačelnica Pleternice Marija Šarić te najavila nove aktivnosti na uređenju Gradskog parka.

– Ovim putem zahvaljujem svim sudionicima na odvojenom vremenu, dobroj volji i pozitivnom raspoloženju jer smo zajedničkom akcijom ispunili dječje želje te pokrenuli obnovu parka. Već idući tjedan nastavljamo sa postavljanjem novih sadržaja kako bi naš park ponovno postao ljepšim mjestom za odrastanje najmlađih sugrađana – izjavila je Šarić.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)