Započele aktivnosti projekta uklanjanja divljih deponija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Grad Požega je u prosinca 2021.g., na Javni Poziv za neposredno sufinanciranje uklanjanja otpada odbačenog u okoliš koji je objavio Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, prijavio uklanjanje divljih deponija na području grada Požege, točnije na 3 lokacije na području katastarske općine Vidovci – Prenosi Grad Požega.

Cilj predmetnog Javnog poziva je uklanjanje otpada odbačenog u okoliš kako bi se uklonio negativan utjecaj i omogućio povrat okoliša u prirodno stanje, te stvorili preduvjeti za sprječavanje ponovnog odbacivanja otpada na tim lokacijama. Odlukom o odabiru korisnika i dodjeli sredstava za neposredno sufinanciranje uklanjanja otpada odbačenog u okoliša od 18. siječnja 2022. godine Gradu Požegi su dodijeljena sredstva najviše u iznosu 93.210,11 kuna što čini 40% procijenjenih i opravdanih troškova projekta koji ukupno iznose 233.025,27 kuna.

Kroz navedeni projekt planirana je izrada Plana uklanjanja otpada odbačenog u okoliš, radovi na uklanjanju otpada odbačenog u okoliš, te stručni nadzor nad uklanjanjem otpada odbačenog u okoliš. Predmetnim planom potrebno je utvrditi okvirni sastav odbačenog otpada i odrediti točne lokacije/pozicije odbačenog otpada s fotodokumentacijom. Plan uklanjanja otpada odbačenog u okoliš obavezno treba sadržavati i mjere sprječavanja ponovnog odlaganja otpada na očišćenim lokacijama, kao i troškovnik radova kojim treba obuhvatiti razvrstavanje po vrstama otpada, procjenu količina po vrstama otpada te zbrinjavanje na zakonom propisan način.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *