Započeli radovi na rekonstrukciji vodovoda u Vidovcima

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Krajem listopada 2022. god. započeti su dugo očekivani radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u naselju Vidovci, a koji predstavljaju dio cjelovitog projekta „Izgradnja magistralnog i opskrbnog vodovoda Požega – Pleternica“ – priopćili su iz tvrtke Tekija d.o.o.

U naselju Vidovci postojeća vodovodna mreža izgrađena je od PVC cijevi prije više od 40 godina i u dotrajalom je stanju što uzrokuje česta curenja vode i havarije na cjevovodu pri čemu nastaje materijalna šteta na objektima uz cestu, oštećenja nogostupa, kolnih prilaza za stambene objekte itd. Također pri tim događajima dolazi do velikih istjecanja i gubitaka pitke vode.

U sklopu ovih radova u naselju Vidovci predviđena je izgradnja 1126 m magistralnog vodovoda, 1114 m opskrbnog vodovoda i 915 m priključnih vodova za kućne priključke.
Trasa obuhvaćena radovima je u pojasu državne ceste D 38 tj. u ulici Stjepana Radića u Vidovcima.

Izvođač radova je zajednica ponuditelja Vodoprivreda Vinkovci d.d., Vinkovci i Niskogradnja Marijanović d.o.o., Kaptol, a nadzor nad radovima provodi tvrtka MARS inženjering d.o.o..
Ukupna vrijednost cjelovitog projekta „Izgradnje magistralnog i opskrbnog vodovoda Požega – Pleternica“ nakon provedenog postupka javne nabave iznosi 11.823.907,70 kn, a ugovorena vrijednost dionice Vidovci iznosi 2.205.527,41 kuna.
Predviđeno vrijeme za završetak svih radova na dionici radova u naselju Vidovci je 30. rujna 2023. god.

Projekt će se financirati iz Nacionalnog programa otpornost i oporavak 80%, sredstava Hrvatskih voda 10 % i sredstava JLS 10 % (Grada Požege).

Obzirom da se radovi odvijaju uz državnu cestu i veliki intenzitet prometovanja vozila i pješaka, te u gusto naseljenom području pozivamo sve sudionike u prometu na pojačan oprez, a mještane Vidovaca molimo za razumijevanje i strpljenje tijekom izvođenja radova.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *