FOTO: Započeli radovi u Ulici Franje Thauzyja u Požegi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Danas su započeli dugo godina iščekivani radovi, točnije rekonstrukcija Ulice Franje Thauzyja u Požegi.

Projekt je izrađen još davne 2016. godine, ali tek su se sada pokušala naći sredstva za samu realizaciju. Projekt je od iznimne važnosti budući da je nakon rekonstrukcije Trga sv. Terezije došlo do neusklađenosti s odvodnjom oborinskih voda koja stvara problem u samoj ulici i ovim projektom ćemo taj veliki problem riješiti. Druga stvar je što će odavde kretati pješačka zona, odnosno još će se jedan dio grada preurediti i biti namijenjen isključivo pješacima, osim naravno stanara ulica. – poručila je pročelnica Menđel.

Rekonstrukcija pješačke površine izvest će se u dužini od 103,43 m, od Ulice Kamenita vrata pa sve do Trga svete Terezije Avilske, u punoj širini koridora, odnosno od granice do granice građevne čestice. Postojeći završni sloj asfalta, koji je u izrazito lošem stanju, će se ukloniti s kompletnim slojevima do posteljice te će se izvesti novi sistem oborinske odvodnje. Pješački prijelaz na početku zahvata prilagodit će se osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću upuštanjem rubnjaka i izvedbom taktilnih traka (zaustavljanje).

Paralelno s radovima na rekonstrukciji pješačke površine, na istoj lokaciji će se izvoditi radovi na rekonstrukciji kanalizacijske ceste koje će provoditi tvrtka Tekija d.o.o.

Ukupna vrijednost građevinskih radova iznosi 550.818,98 kn (s PDV-om).

Iz Grada Požege su uputili apel:

“Molimo građane za razumijevanja i strpljenje u periodu izvođenja građevinskih radova.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika