Započelo dragovoljno vojno osposobljavanje ročnika i vrhunskih sportaša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Na temeljnu vojnu obuku prijavilo se ukupno 18 djevojaka i 98 mladića, a među njima je šest vrhunskih sportaša
U Bojnoj za temeljnu vojnu obuku Središta za obuku pješaštva i oklopništva u vojarni „123.brigade HV“ u Požegi je započelo dragovoljno vojno osposobljavanje 35. naraštaja ročnika i 13. naraštaja vrhunskih sportaša.

Temeljnoj vojnoj obuci pristupilo je ukupno 18 djevojaka i 98 mladića. Među njima je šest vrhunskih sportaša (pet djevojaka i jedan mladić): Nikolina Ćaćić (boks), Filip Jurišić (jedrenje), Iva Oberan (judo), Matea Parlov Koštro (atletika), Petrunjela Pavić (judo) i Ana Viktorija Puljiz (judo).

Naime, vrhunski sportaši nakon polaganja prisege, ostatak obuke provest će u matičnim klubovima.

Kandidatkinje i kandidati su nakon potpisivanja ugovora zadužili opremu te su raspoređeni u satnije u kojima će u narednim tjednima prolaziti obuku iz programskih područja rukovanja osobnim oružjem, kretanje, komuniciranje, zaštita, reakcije, vojna služba i psihološke pripreme ročnika.

Naime, cjelokupna obuka provodit će se u vojarni „123.brigade HV“ u Požegi te na vojnom vježbalištu „Glavica“ i strelištu „Novo Selo“.

Dragovoljni ročnici nakon završetka obuke bit će osposobljeni za dužnost strijelca te streljačke specijalnosti u rodu pješaštvo čime stječu jedan od propisanih uvjeta za profesionalnu vojnu karijeru, odnosno stječu mogućnost sudjelovanja u razvrstanoj pričuvi .

Podsjetimo, prijave za dragovoljno vojno osposobljavanje moguće su tijekom cijele godine. Informacije o programu dragovoljnog vojnog osposobljavanja dostupne su na službenoj stranici Ministarstva obrane na poveznici.

Također, za više informacija može se obratiti Službi za poslove obrane MORH-a ili Područnom odsjeku za poslove obrane.

Tekst i foto: OSRH

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *