Započelo uklanjanje Dječjeg vrtića „Pod gradom“ i Vile Sofije

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U tijeku je uklanjanje zgrade Dječjeg vrtića „Pod gradom“ i Vile Sofije na k.č.br. 1436 i 1471 k.o. Požega.

Grad Požega je u svibnju 2023. godine proveo postupak jednostavne nabave za izvođenje radova na uklanjanju objekata – Vila Sofija i Dječji vrtić Pod gradom, a sve kako bi se moglo početi sa izgradnjom novog Dječjeg vrtića.

Sklopljen je ugovor o nabavi radova s tvrtkom Ceste Požega d.o.o., a radovi obuhvaćaju strojnu i ručnu demontažu pokrova od crijepa i drvene građe, rušenje međukatne konstrukcije kata, stropne konstrukcije prizemlja, zidova, podne ploče te odvoz na deponiju. Ukupna vrijednost radova iznosi 39.019,25 eura s PDV-dom. Nadzor nad uklanjanjem građevine vrši tvrtka BIM projekt d.o.o.

Radove na uklanjaju objekata obišli su danas gradonačelnik Željko Glavić te pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Andreja Menđel, zajedno s nadzorom.

Također, treba naglasiti da je u tijeku i javna nabava za izgradnju Dječjeg vrtića “Pod gradom” Požega., procijenjene vrijednosti 2.740.000,00 € bez PDV-a. Objekt će biti ukupne površine 1064 kvadratnih metara i dostatan za 126-ero djece. Zgrada dječjeg vrtića i jaslica će biti nepravilnog, „L” tlocrta, a ulaz će se nalaziti s južne strane, odnosno, u objekt će se ulaziti iz Ulice Pod gradom – priopćili su iz Grada Požege.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)