Započinje projekt rekonstrukcije javne rasvjete na području grada Požege

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Dana 10. siječnja 2023. godine je u Gradskoj vijećnici Grada Požege održan koordinacijski sastanak vezan uz provedbu projekta rekonstrukcije javne rasvjete grada Požege. Sastanku su uz predstavnike Grada Požege prisustvovali i predstavnici zajednice ponuditelja, predstavnici HEP Elektre Požega i predstavnici tvrtke INEL d.o.o.

Ugovor o rekonstrukciji javne rasvjete grada Požege pod nazivom „Energetski učinkovita javna rasvjeta“ sklopljen je sa zajednicom ponuditelja koju čine Alles d.o.o., obrt ELEKTRO-TEAM i ELEKTRO – LOVOŠEVIĆ d.o.o., dok je ugovor o provođenju stručnog nadzora nad postavljanjem energetski učinkovite javne rasvjete nakon provedenog postupka jednostavne nabave sklopljen s tvrtkom INEL d.o.o.

Rekonstrukcija obuhvaća zamjenu 3202 svjetiljke i to tri modela – cestovnih, dekorativnih i retrofit svjetiljki, uz sustav daljinskog upravljanja kojim će se regulirati jačina osvjetljenja, procijenjeni iznos troškova rekonstrukcije iznosi oko 1.250.000,00 eura (s PDV-om). Na sastanku se također razgovaralo o dinamici provođenja rekonstrukcije javne rasvjete te je dogovoreni okvirni rok za izvršenje rekonstrukcije. Radovi na rekonstrukciji javne rasvjete grada Požege realizirat će se u prvoj polovici 2023. godine, a službeni početak radova prema Ugovoru sa zajednicom ponuditelja započeo je 10. siječnja 2023. godine.

Projekt rekonstrukcije javne rasvjete sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“, putem Hrvatske banke za obnovu i razvitak u ukupnom iznosu od 1.061.782,47 eura.

S nestrpljenjem iščekujemo dan kada će naša Požega zasvijetliti u novom ruhu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *