Zapošljavanje osoba s invaliditetom: Komunalcu Požega d.o.o. odobreno 423.626,93 EUR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Komunalac Požega d.o.o. potpisao je, na temelju Javnog natječaja za dodjelu posebnih sredstava za razvoj novih tehnologija i poslovnih procesa u cilju zapošljavanja i održavanja zaposlenosti u integrativnim radionicama, sa Zavodom za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Ugovor o dodjeli posebnih sredstava vrijedan 423.626,93 EUR – prenosi Komunalac Požega d.o.o.

Riječ je o sredstvima namijenjenim zapošljavanju i održavanju zaposlenosti osoba s invaliditetom u integrativnoj radionici kroz razvoj novih tehnologija i poslovnih procesa.

Odobrenim sredstvima Komunalac Požega d.o.o. će nabaviti komunalno vozilo navlakač kontejnera s dizalicom, rolo prikolicu, press kontejner, dostavno vozilo i koševe za otpad, a sve u svrhu zapošljavanja i održavanja zaposlenosti osoba s invaliditetom. Navedenom opremom će se unaprijediti postojeće usluge koje Komunalac Požega d.o.o. obavlja na području osam JLS, održati postojeća zaposlenost te zaposliti osobe s invaliditetom uz istovremeno omogućavanje većeg kapaciteta, ekonomičnosti poslovanja i smanjenja troškova (energija, održavanje, gorivo) što će dovesti do povećanja prihoda, rasta dobiti te omogućiti samoodrživost projekta uz novo zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Razdoblje provedbe programa je 60 mjeseci od dana nabave novih tehnologija i opreme, a najkasnije do 31. siječnja 2029. godine.

Integrativna radna jedinica, osnovana u sklopu Komunalca Požega d.o.o., trenutačno zapošljava osam osoba s invaliditetom te stručnu osobu za rad s osobama s invaliditetom koja im pomaže u svakodnevnom obavljanju radnih zadataka.

Realizacija programa integrativne radne jedinice Komunalca Požega d.o.o. provodi se uz punu potporu Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Ugovore za dodjelu posebnih sredstava potpisalo je 25 poslodavaca koji zapošljavaju osobe s invaliditetom u posebnim uvjetima, u ukupnom iznosu od 89.544.881,07 HRK/11.884.648,09 EUR, a uručili su ih Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić i Damira Benc, ravnateljica Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Ugovorima su osigurana sredstva za 20 integrativnih radionica u vrijednosti 53.448.401,33 HRK/7.093.821,93 EUR  te 5 zaštitnih radionica u iznosu 36.096.479,74 HRK/4.790.826,16 EUR.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *