Što skriva i čega se boji direktor požeškog Komunalca?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Radničko vijeće tvrtke Komunalac Požega d.o.o. 10. rujna 2021. godine, u izletištu “Stari Brestovac” organiziralo je zbor radnika, a nakon zbora radnika organizirano je tradicionalno druženje svih zaposlenika tvrtke Komunalac Požega d.o.o.

Od kada je donedavni “pomoćni tehnolog” jedne požeške tvrtke zasjeo na poziciju direktora tvrtke Komunalac Požega d.o.o., počele su razne sumnje u transparentnost.

Prva nelogičnost je ta da netko imenuje za direktora gradske tvrtke s doznajemo 132 zaposlene osobe, nekoga tko je do sada radio kao “pomoćni tehnolog”, uvjereni smo da se na poslovima “pomoćnog tehnologa” NE stječe iskustvo u pravnom, društvenom, financijskom odnosno rukovodećem sektoru.

No krenimo o problemu a to je u ovom slučaju račun, točnije račun s druženja zaposlenika u izletištu “Stari Brestovac” koji je u kako neslužbeno doznajemo visini nešto većoj od 16 i pol tisuća kuna.
Posljednja tri mjeseca smo nekoliko puta zatražili tvrtku Komunalac Požega d.o.o. da nam dostave račun sa specifikacijama (količina, cijene i konačni saldo) no svaki put su nas ignorirali.
Slučaj je prijavljen nekoliko puta Povjereniku za informiranje, ali gospođa Lidija Galić, službenica za informiranje tvrtke Komunalac Požega d.o.o. i direktor Domagoj Lovrić ne doživljavaju niti tijelo izabrano od Sabora Republike Hrvatske.
Kako neslužbeno doznajemo, tvrtka Komunalac Požega d.o.o. će ubrzo dobiti sankcije zbog učestale povrede i kršenja zakona, ne odgovaranja i ne dostavljanja onoga što su ZAKONSKI dužni.

U usmenom razgovoru s direktorom Lovrićem, isti nam je rekao da taj račun nije platila tvrtka Komunalac Požega d.o.o. nego radničko vijeće tvrtke.

Na naš upit predsjedniku radničkog vijeća, gospodinu Hrvoju Drabiku, isti nam je odgovorio da “radničko vijeće ne raspolaže s nikakvim sredstvima i da ne posjeduje žiro račun”.

Nakon što je direktor Lovrić uhvaćen u laži, ponovno smo zatražili da nam dostave račun još dva puta, što isti nisu učinili.

Na žalost, da je ovaj kadar gradonačelnika dr.sc. Željka Glavića nekada bio privatnik, ili da je nekada bio na nekakvoj voditeljskoj ili rukovodećoj poziciji, znao bi koje su njegove obveze i dužnosti.
Isto tako, znao bi da to nije njegova privatna tvrtka nego u vlasništvu Grada Požege i da je dužan prikazivati na što sve troši novac tvrtke.

Što očekivati kada “pomoćnog tehnologa” postavite na mjesto čelnog čovjeka tvrtke s više od 130 zaposlenih i na managerski ugovor s plaćom većom od 16 000kn neto.

Direktor Lovrić također nije se udostojio dostaviti dokaz o visini svoje plaće, no ako ne poznaje i ne prati izmjene Zakona, u roku od 60 dana bit će prisiljen objaviti imovinsku karticu u kojoj će se isto vidjeti, naravno ako do tada gradonačelnik Glavić ne prizna pogrešku i ne dovede stručnu osobu na tako bitnu i odgovornu funkciju.

O ostalim stvarima s kojima se “zaigrao” direktor Lovrić, bit ćete upoznati ubrzo.

Isto tako, saznat ćete koji Nadzorni odbor ga je imenovao i nakon svega koliko vremenski su smijenjeni.

Izletište “Stari Brestovac” smo zatražili da nam dostave račun, što isti također nisu učinili.

Ako je sve transparentno, zašto ne žele dostaviti račun?
Tko je platio račun, je li plaćeno više nego li je trebalo, za sada ostaje nepoznanica!

Nadamo se da će i djelatnici PU požeško – slavonske istražiti, je li došlo do pronevjere novca tvrtke Komunalac Požega d.o.o.

Za kraj se možemo nadovezati na sam naslov ovog teksta i zapitati se što skriva i čega se boji direktor Lovrić ako je sve transparentno?
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika