Zašto Grad Požega ovdje ne gradi stadion NK Slavonije i atletsku stazu?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Zasigurno jedna od stvari koja će obilježiti mandat aktualnog gradonačelnika Grada Požege dr.sc. Željka Glavića, bit će gradnja novog stadiona nogometnog kluba Slavonije. Mišljenja sam da bi prvo trebalo omogućiti ljudima uvijete dostojne za normalan život, u skladu s 2022. godinom u kojoj se nalazimo, a tek bi onda sport trebao biti u planu. Konkretno mislim na to da bi prvo trebalo asfaltirati Komušinu i uvesti kanalizaciju te asfaltirati Vranduk.

Kad smo kod sporta, NK Slavonija Požega kao trenutno četvrta na ljestvici 3. Hrvatske nogometne lige istok, ima zasigurno velike šanse napadati vodeću poziciju lige, no čemu juriti na prvo mjesto ako ne postoje uvjeti za ulazak u 2. HNL?
Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci Grad Požega odlučio se na rušenje tribina i svlačionica NK Slavonije zbog odluke i procjene statičara, da je nakon obilnog nevremena zgrada uništena i kao takva nesigurna i neupotrebljiva.

Malo po malo se ulaže u NK Slavoniju, a je li to pametno?
Ne bih rekao.

Ne znam da li mi se samo čini ili je jedini koji zaista radi u Gradu Požegi gradonačelnik Glavić, a može li jedan čovjek sve sam, odgovor je sasvim jasan, ne može. Tim mladih i obrazovanih ljudi s kojima se gradonačelnik okružio do sada i nije davao nekakve značajnije odluke niti prijedloge. Većinu stvari ukazuje portal Požeški.hr i nakon naših objava, stvari se rješavaju, no vratimo se stadionu NK Slavonije.

Grad Požega godinama nema atletski stadion što je sramotno. Požega je nekad bila kolijevka atletike, a već godinama niti jedan gradonačelnik nije povukao pitanje istog, a kamoli započeo realizaciju, sve je ostalo samo na pričama i lažnim obećanjima. S druge strane imamo potrebu za gradnjom stadiona NK Slavonije. Je li to tako teško povezati i realizirati?
Naravno da nije, samo je potrebno pronaći adekvatno zemljište, a nećete vjerovati, osim ideje, predlažem i lokaciju, a Grad Požega za isto neće trebati potrošiti niti kune, da dobro ste pročitali. Zemljište katastarskog broja 476/1 veličine 24032 m2 u vlasništvu je gradske tvrtke Komunalac Požega d.o.o.
Zemljište se nalazi preko puta srednjoškolskog “centra” što znači da bi atletsku stazu mogli koristiti osim svih aktivnih sportaša i rekreativaca, svi srednjoškolci jer im je doslovno preko puta ceste. U blizini je i vojarna 123. brigade pa bi i djelatni vojnici i ročnici mogli atletsku stazu koristiti uz nekakav dogovor Grada Požege i Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Ovdje bi se uz stadion, igralište i atletsku stazu mogao napraviti i adekvatan parking, jer na postojećem nikad nema dosta mjesta, automobili su parkirani po cesti i uz cestu, na zelene površine oko stadiona.

Što s postojećom parcelom na kojoj se sada nalazi stadion NK Slavonije?
Postojeću bi najjednostavnije trebalo iz parcelirati i prodati za izgradnju novog stambenog bloka u gradu. Grad Požega je postao pretrpan i gradi se po rubnim dijelovima grada, dok zemljište poput trenutnog u centru grada služi za treninge i utakmicu jednom tjedno.
Laički rečeno, izmjestimo stadion koji će imati atletsku stazu i parking malo izvan grada, od prodaje parcela na kojima je današnji stadion, zasigurno se neće “okrenuti” mala svota novca, koja će dobrim dijelom pokriti troškove gradnje navedenog kompleksa.

Prijedlog je ovdje, a ima li volje i sluha za isto, teško je reći, no vrijeme će pokazati svoje.
Tko sam ja da se mene pita, samo urednik najmlađeg lokalnog portala koji želi da ovaj grad ugleda bolje dane i da u njemu još puno generacija stasa i ponosno odraste i ne odseli.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *