Zašto je Požeški.hr nepoželjan medij za Tomicu Galovića i Antuna Mandića?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Požeški.hr uskoro će navršiti dvije godine rada na požeškoj medijskoj sceni. Od prvog našeg članaka pa do danas vodilja kojom se rukovodimo u svome radu je objektivnost i istinitost u izvješćivanju, dakle cilj nam je prikazati događaje onako kako su se dogodili bez omalovažavanja i bez uveličavanja stvarnih činjenica. Danas, s ponosom nakon nepune dvije godine možemo reći da smo zasigurno pronašli svoj put do čitatelja i bez sumnje postali jedan od najčitanijih portala Požeštine. Moramo pripomenuti da i naš Osječki.hr na području Osječko-baranjske županije također bilježi izuzetne rezultate čitanosti.

Prije nekoliko dana u članku objavljenom pod nazivom: “Fijasko povodom Dana branitelja PSŽ. Sudjelovalo nikad manje branitelja!” samo smo objektivno i na utemeljenim činjenicama prenijeli događaj onako kako se uistinu dogodio. Zbog izuzetno loše organizacije u režiji Galović-Mandić ovog za Požeštinu izuzetno važnog događaja iz Domovinskog rata spomenuti dvojac nađe krivca u glavnom uredniku portala Požeški.hr, a dio svojih propusta u protokolu pripišu „Županiji” jer su kao i Oni bili organizatori ovog događaja. Nažalost, dvojac Galović-Mandić uopće ne shvaća težinu svojih propusta i gafova, već kako bi se „,oprali” brže bolje sazovu izvanrednu sjednicu Koordinacije Udruga proizašlih iz Domovinskog rata PSŽ kako bi obznanili krivca za sve svoje propuste u maniri ,,kadija te tuži, kadija te sudi” i proglasiše Požeški.hr glavnim krivcem za sve svoje neznanje i nesposobnost koja je izašla na vidjelo. Nazvaše čak ovo otvorenim napadom NA SVE HRVATSKE BRANITELJE PSŽ od strane jednog njima neomiljenog medija. Na njihovu žalost ,,optužnica” im pade u vodu jer predmet članak nisu bili HRVATSKI BRANITELJI već nesposobni dvojac koji ih na temelju svojih funkcija na neki način predstavlja.

Kako bi navedeni tandem demonstrirao svu svoju “snagu i moć” na današnji događaj 32. obljetnice pogibije Hrvatskih vitezova kod mjesta Kamenska pozovu samo neke požeške medije. Dakle pozovu, samo one za koje dvojac Galović-Mandić smatraju ,,dobri i podobni” mediji u veličanju lika i djela njih dvojice, a „zločeste medije” kao što je Požeški.hr odluče ne pozvati.

No, ja kao glavni urednik portala Požeški.hr, kao dijete dragovoljca i djelatnog časnika OSRH za ovakve događaje ne trebam ničiji poziv već osjećam za potrebu sve događaje iz Domovinskog rata medijski popratiti iz pijeteta prema svim našim poginulim, umrlim i nestalim Hrvatskim braniteljima.

Opet istine radi, mada nevoljko, moram napraviti kratak osvrt na organizaciju današnjeg događaja također u organizaciji dvojca Galović-Mandić. Tako moderator ove svečanosti (ovaj put ne uvodničar), pozdravlja obitelji poginulih, umrlih i nestalih Hrvatskih branitelja, nekolicinu okupljenih branitelja, političare, izaslanika Ministra Hrvatskih branitelja, ali “umirovljene časnike” Tomicu Galovića i Dragana Valentu čelnike požeških braniteljskih udruga. Uz to, Dragan Valenta uopće nije nazočio ovom događaju. No, Članak 213. Zakona o obrani (NN 30/18) glasi: (1) Umirovljeni časnici i dočasnici imaju pravo na predstavljanje kao: »>umirovljeni general/admiral<«<, >>umirovljeni brigadir/kapetan bojnog broda«, »umirovljeni časnički namjesnik«<, >umirovljeni stožerni narednik<«< itd.

Ne znamo je li nedolazak najavljenog Dragana Valente opravdan privatnim obavezama ili je razlog “priča” koja kruži Požegom o nečasnim i nezakonitim radnjama u Udruzi ratnih veterana 63. samostalne gardijske bojne ZNG Požega koje je on predsjednik. Dopredsjednik navedene Udruge je Tomica Galović, dok je član Izvršnog odbora te Udruge Antun Mandić.
Kakve li slučajnosti?

Zar se Galović i Valenta srame svojih činova, a obojica su umirovljeni u činu ,,satnik“?
Zašto u tom kontekstu pozdravljanja nije spomenut i “umirovljeni časnik” također u činu satnika, pripadnik slavne 1. gardijske brigade “Tigrovi” Josip Širić?

Ne zaslužuju li nazočni ovom skupu umirovljeni brigadiri Ivan Vukas i Krešimir Pavelić, sudionici ove vojne akcije da se i njih pozdravi?
Radi li se ovdje o kompleksu manje vrijednosti tandema Galović-Mandić?
Je li i ove godine načelnik PU Požeško-slavonske Željko Grgić ,,krivac” što Galović i Mandić nisu na vrijeme prijavili ovaj događaj kako bi PU Požeško-slavonska mogla poduzeti sve potrebne radnje da bi državna cesta D38 Požega – Pakrac bila bez prometovanja u vrijeme protokola ovog događaja? Nije li sigurnost sudionika ovog događaja trebala biti na prvom mjestu?

Sve pohvale idu učenicama i učenicima Osnovne škole “Dragutina Lermana” iz Brestovca na izvedenom Prigodnom programu, kao i našim “neumornim” maratoncima koji su i prigodi ove 32. obljetnice vojne operacije Kamenska istrčali tradicionalnu dionicu od Požege do Kamenske dugu 24 km.

Ono što postaje zabrinjavajuće je izuzetno slab odaziv branitelja Požeštine na obilježavanju obljetnica događaja iz Domovinskog rata što je potvrdio i današnji događaj.
Iritiraju li možda branitelje govori političara na ovakvim skupovima?
Je li slab odaziv branitelja poruka voditeljima braniteljskih udruga PSŽ da je njihovo “vrijeme isteklo” te da je došlo vrijeme za neke nove ljude, neke nove sadržaje i ideje kako organizirati obilježavanja obljetnica i događaja iz Domovinskog rata u kojima će u prvom redu nazočiti Hrvatski branitelji?
Odgovor na postavljena pitanja prepustimo nadolazećem vremenu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)