Zašto Požega ne slijedi primjer Zagreba i Nove Gradiške te Advent održi u parku?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Kraj je listopada, bliži nam se blagdan Svih svetih, obljetnica Vukovara i Škabrnje i nakon toga kreću božićna groznica te Advent 2022. godine.
Svjedoci smo prošlogodišnjeg Adventa u Požegi koji je bio zaista težak fijasko koji je opravdano rezultirao ostavkom tadašnje direktorice Turističke zajednice Grada Požege Silvije Podoljak.
Otužne fotografije zatvorenog klizališta na Badnjak, prazne ulice tijekom Božića i desetci ljudi (uključujući i glazbenike) na dočeku 2022. godine u pješačkoj zoni u Požegi su ono što zasigurno ponovno ne želimo gledati u našem malom, povijesnom i prelijepom baroknom gradu, gradu Požegi.

Danas je točno dva mjeseca do Božića, blagdana u kojem slavimo rođenje Isusa Krista, najradosniji kršćanski blagdan, no za razliku od Aquaparka Shhhuma, požeški advent i događaji na njemu i dalje nisu poznati javnosti. S obzirom na do sad viđeno od imenovanja nove direktorice Turističke zajednice Grada Požege Mirne Šimunović Svobode i organizacijom svih većih događaja u našemu gradu, ideja i bogat program, uvjereni smo neće izostati, no što je s lokacijom Adventa 2022.?

Razne su špekulacije, razne su priče gradskim kuloarima, no jedno je gotovo sigurno, Advent mijenja lokaciju te odlazi sa Sportsko – rekreacijskog centra na neko drugo, adekvatnije mjesto. Tako se spominju moguće lokacije poput one ispred požeške katedrale, na “atletskom stadionu”, ali i centralni gradski trg, Trg Svetog Trojstva. Svaka od tih lokacija bi bila iznimno zanimljiva da živimo u nekom drugom gradu, no kako živimo u Požegi i bogati smo prirodnim sadržajima, zašto ih onda ne iskoristiti?
Zagrebački advent godinama je nosio titulu najljepšeg adventa u Europi, a održavao se najvećim dijelom u Zrinjevcu, trgu koji je jedan veliki park prepun drveća i zelenila.
Susjedna nam Nova Gradiška godinama ima prelijepi advent koji je smješten također u gradskom parku i posjetitelje ostavlja bez daha.
Zašto onda Požega silom želi “izmišljati toplu vodu” a ima predispozicije u Zvečevačkom parku napraviti nešto poput Nove Gradiške i Zagreba?

Zvečevački park ne nalazi se u samom centru grada, a pristupiti mu možete sa svih strana, bilo da ste vozači ili pješaci. Zvečevački park u blizini ima parkirališta kod šumarije, kod Zvečeva, kod Spara, kod starog autobusnog kolodvora. Lokacija parka nalazi se na izuzetno frekventnoj lokaciji i kao takva nije moguće ostati nezamijećena.
Brojna drveća Zvečevačkog parka vape za ukrasima i svjetlećim lampicama, a prostor parka za velikim klizalištem te adventskim kućicama i prostorom za pozornicu koja će vjerujemo svakodnevno biti zauzeta raznim glazbenim događajima ili dječjim predstavama.
Idealan prostor za ovakav događaj Požega ima, no hoće li ga znati iskoristiti ili će nemaštovitost ostati na betonu u već zakrčenom gradu s ionako prevelikim nedostatkom parkirnih mjesta, ostaje tek za vidjeti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *