Zastupljenost hrvatskih branitelja u timu gradonačelnika Glavića

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Ministarstvo hrvatskih branitelja dana 30.11.2021. godine objavilo je brojku od 513.140 hrvatskih branitelja, od kojih je živih 426.345.

Točnu brojku hrvatskih branitelja s područja Požeško-slavonske županije do objavljivanja ovog članka nismo uspjeli pribaviti od nadležnog Ministarstva branitelja.
Valja naglasiti da su u 2021. godini 63. samostalna gardijska bojna, ali i slavna 123. brigada HV obilježile tridesetu obljetnicu svog ustrojavanja.

Iste te, već spomenute 2021. godine, poznato nam je održani su i LOKALNI IZBORI. Uvjerljivu pobjedu i mandat gradonačelnika grada Požege ispred Hrvatske demokratske zajednice osvojio je dr.sc. Željko Glavić.
Novopečeni gradonačelnik Glavić, nazočio je objema obljetnicama naših slavnih postrojbi i pritom se “drhtavim glasom” obratio nazočnim braniteljima. Razumljiva je i “trema” i “uzbuđenje” jer se kako to političari vole reći (kad im to ide u prilog) radi o ljudima koji su svoje živote i zdravlje utkali u temelje jedine nam domovine Hrvatske.

Dakle, radi se o ljudima koji su u tim vremenima zaista “IMALI PETLJU”.
I po završetku Domovinskog rata neki od tih ljudi postali su djelatni vojnici, dočasnici, časnici, generali. Obnašali su ti naši branitelji između ostalog i vrlo visoke vojne dužnosti, a kroz svoje civilno i vojno školovanje te nesebičan rad stekli znanja i sposobnosti do kojih se dolazi jedino u specifičnoj organizaciji, kao što je to vojna organizacija.

Cijelo vrijeme svoje vojne službe oni su SLUŽILI DOMOVINI, za razliku od POLITIČARA koji se sve do dana današnjeg samo i jedino ZANIMAJU POLITIKOM.
Certifikat znanja, stručnosti i sposobnosti političara (uz časne izuzetke) je jedino partijska/stranačka iskaznica. Primjerice, a nasuprot našoj “domaćoj praksi” ozbiljne svjetske i europske korporacije ciljano zbog posebnih znanja i iskustava stečenih u vojnom sustavu u svoje nadzorne odbore postavljaju umirovljene dočasnike i časnike (oni to nazivaju “druga karijera”)

No, vratimo se današnjoj temi s pitanjem: Kolika je zastupljenost hrvatskih branitelja u proširenom timu gradonačelnika Glavića?
Tako doznajemo da je u Gradskom vijeću Grada Požege jedan gradski vijećnik branitelj. Isto tako, doznajemo, da niti u Nadzornom odboru Tekije d.o.o., niti u Nadzornom odboru Komunalac Požega d.o.o. nije bilo “sluha” barem za jednog hrvatskog branitelja.

No, sluha je bilo za jednog bivšeg direktora koji po umirovljenju odmah bez imalo srama sjeda u Gradsko vijeće Grada Požege kao gradski vijećnik, ali ekspresno postaje i predsjednikom Nadzornog odbora gradske tvrtke kojom je “šefovao” dugi niz godina. Kako se radi o gradskim tvrtkama, ključ dodjele tih pozicija, poznat je samo gradonačelniku Glaviću.

Kad se vratimo malo u prošlost, za prethodne “gradske vlasti” bio je jedan hrvatski branitelj u Gradskom vijeću, dva hrvatska branitelja bila su u Nadzornom odboru tvrtke Tekija d.o.o., a dva branitelja bila su u Nadzornom odboru tvrtke Komunalac Požega d.o.o.

No, kad se vratimo malo više u prošlost, jedan gradonačelnik je imenovao čak i “posebnog savjetnika za branitelje”, dok je njegov prethodnik zadaću oko branitelja povjerio tadašnjem “predsjedniku koordinacije udruga proisteklih iz domovinskog rata”.

I tako dragi naši branitelji zaključak bi mogao biti “ŠTO DALJE, TO GORE”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika