Završen nikad bogatiji pleternički lipanj: 30 dana ispunjenih raznolikim događajima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Dobro znani set manifestacija Lipanjskih dana amaterskog stvaralaštva, uz poneki svježi dodatak, ponovno je i ove godine na pleterničke ulice, Trg bećarca i hipodrom privukao velik broj posjetitelja. Točka na i ovogodišnjem lipnju bili su 12. po redu moto susreti u organizaciji MK Bulls Pleternica, koji su zaslužni za enormnu dozu adrenalina koja je zavladala posljednjeg vikenda u Pleternici i dokazala da Pleternica zaista ima šarolik i bogat sadržaj za sve ukuse – prenosi Grad Pleternica.

Divni prizori prepunog Trga bećarca, ovoga lipnja ponovili su se čak tri puta i to prve večeri Cvjetića glazbe, povodom 40. Smotre folklora LIDAS i za vrijeme gledanja utakmica Lige nacija kada su mladi skupili svoje snage i priredili pravi spektakl za polufinale i finale reprezentacije.

Bez sumnje, amfiteatar bi bio pun i četvrtog puta, no zbog vremenskih nepogoda druga večer dječjeg glazbenog festivala održala se, bez imalo obuzdavanja atmosfere u isto tako prepunoj dvorani IC Terra Panonica. Vikend nakon, centar manifestacija bio je prostor uz Orljavu.  Mirisi iz kotlića 41 natjecateljske ekipe i gotovo tona ukusnih šarana s rašlji, zadovoljili su nepca brojnih posjetitelja i pokazali tipično slavonsko gastro gostoprimstvo u najljepšem sjaju.

Ono što svakako dodatno naglašava bogatstvo raznolikosti koje Pleternica ima jest Međunarodni konjički turnir CAI Pleternica. Iako je loše vrijeme onemogućilo održavanje onog najpriželjkivanijeg, noćne revijalne vožnje, posjetitelji su imali priliku uživati u turniru svjetske kvalitete koji je kapacitetima nadmašio prošlogodišnje izdanje. Uz impozantne nastupe natjecatelja iz cijele Europe, samoj kvaliteti turnira pridodaje i dodatan sadržaj pa su tako Slavonske lole ove godine napunile šator do posljednjeg mjesta.

Nekada poznat kao mjesec vikend manifestacija, ove godine lipanj je ponudio sadržaj za sve ciljne skupine svih 30 dana, a kako bi Pleterničani i brojni gosti uživali u zaista kvalitetnom sadržaju zaslužan je velik broj pojedinaca i udruga koji su dali svoj obol i nesebičan doprinos u pružanju poznatog pleterničkog gostoprimstva.

U iščekivanju idućeg lipnja kada se može reći da grad zaista diše punim plućima, u nešto sporijem ritmu podjednako kvalitetan sadržaj ljeta u Pleternici, poziva na doživljaj godišnjeg odmora u Slavoniji, koja zaista ima što za ponuditi tijekom cijele godine.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)