Završena prva faza radova na uređenju i opremanju društvenog doma u Vasinim Lazama

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Završena je prva faza radova na uređenju i opremanju društvenog doma u Vasinim Lazama koje će biti dano na korištenje mještanima kako ovog prigradskog naselja, tako i susjedne Komušine, Ćosinih Laza i Laza Prnjavor.

Druženje i otvorenje prostorija organizirano je u suradnji Vijeća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije, Grada Požege, zamjenika županice Nikole Ivanovića, Vijeća ove manjine za grad Požegu, Gradskog odbora SDSS Požega, te Mjesnog odbora Laze i mještana okolnih naselja. Uz veliki broj mještana, svečanosti otvorenja prisustvovali su potpredsjednica Vlade RH Anja Šimpraga, zamjenik požeško-slavonske županice Nikola Ivanović, te gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić.

Ivanović je u ovoj prigodi kazao da se osiguravaju prostorije za druženja, rad Vijeća i mjesnog odbora, te se zahvalio na potpori Vijeću srpske nacionalne manjine županije koje je uložilo više od 50 tisuća kuna većinom u građevinski materijal i opremu koje su mještani ugradili kroz radne akcije. Dodao je da su sredstva osigurana kroz program kapitalnih investicija Srpskog narodnog vijeća, odnosno Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH.

Grad Požega je sufinancirao radove kroz ulaganje u stolariju i elektro-radove.

– Drago mi je nazočiti ovoj svečanosti, čestitam na obavljenim radovima, ovdje nismo dostigli osnovne civilizacijske dosege za življenje mještana ovih sela pa ćemo sudjelovati i poticati da dobiju sadržaje za kvalitetniji život. – rekao je gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić.

Prigodnim riječima obratila se i potpredsjednica Vlade RH Anja Šimpraga.

– Ovo je lijep kraj za življenje, ali nemate riješene osnovne potrebe, pa će Vlada RH sudjelovati da se stvore uvjeti za dostojan život, te zajedno s gradom Požegom riješiti barem dio problema – kazala je Šimpraga.

Foto i tekst: Grad Požega / Požega.eu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *