Završeni radovi na sportskim igralištima u Čaglinu: „Cilj nam je da svaki učenik u županiji ima jednake uvjete“

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Kraju je priveden projekt kojim je okoliš Osnovne škole Stjepana Radića u Čaglinu potpuno promijenio izgled, a na radost učenika i polaznika vrtića smještenog tik do škole koji će zajedno s nešto starijim sumještanima koristiti nove sportske terene – prenosi Požeško-slavonska županija.

– Našim najmlađim stanovnicima sada su na raspolaganju malonogometno, košarkaško i odbojkaško igralište, igralište za graničar, atletska staza, bacalište kugle i staza za skok u dalj.  Zahvaljujem se Požeško-slavonskoj županiji i županici Jozić na pripremi i realizaciji ovog za našu općinu i svu našu djecu izuzetno važnog projekta – istaknuo je Dalibor Bardač, načelnik Općine Čaglin.

Sredstva za projekt vrijedan 180 tisuća eura osigurala je Požeško-slavonska županija uz financijsku potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u visini 60 tisuća eura.

– Iza nas je veliko investicijsko razdoblje ulaganja u obrazovnu i njenu popratnu infrastrukturu jer nam je cilj da svaki učenik u Požeško-slavonskoj županiji ima jednake uvjete obrazovanja i razvoja. Uz igrališta u Čaglinu na kojima se već stvaraju nove uspomene, uskoro će u funkciji biti i polivalentni teren u Kaptolu. U narednom periodu očekuju nas daljnje obnove škola za što smo već osigurali sredstva putem poziva ministarstava, a među kojima se većina ulaganja odnosi upravo na područne škole i manja mjesta u našoj županiji s ciljem ravnomjernog razvoja – rekla je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)