Završetak međunarodnog tečaja za prve dočasnike satnija

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


“International First Sergeant Course” pohađalo je i uspješno završilo devet polaznika, dočasnika s visokih pozicija iz oružanih snaga Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije

U vojarni “123. brigade HV” u Požegi, održan je Međunarodni tečaj za Prve dočasnike satnija – “International First Sergeant Course” od 6. do 17. studenoga 2023. godine – prenosi MORH.

Tečaj je pohađalo i uspješno završilo devet polaznika, dočasnika s visokih pozicija iz oružanih snaga Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije. Polaznici su tečaj ocijenili vrlo korisnim i zanimljivim, a posebno su izrazili zadovoljstvo nastavnim sadržajima, cjelokupnom organizacijom tečaja te predavačima koji su provodili tečaj.

Direktor tečaja, načelnik odjela izobrazbe u Dočasničkoj školi časnički namjesnik Miroslav Raštegorac, izrazio je zadovoljstvo provedenim tečajem napomenuvši da je to “vrh sante leda” od onoga što nas tek očekuje u postizanju implementacije tečajeva za dočasnike na engleskom jeziku, a sve kako bismo izobrazbom dočasnika mogli odgovoriti na tradicionalne i eventualne nepredvidive hibridne ugroze koje nam prijete i kako bismo zadržali status pouzdanog partnera NATO saveza.

Svečanom podjelom uvjerenja i uz prigodan govor zapovjednika Dočasničke škole “Damir Tomljanović Gavran” brigadira Ivice Pejakovića, u kojem je zahvalio svim polaznicima i predavačima koji su sudjelovali u provedbi tečaja, 17. studenoga 2023., završio je 1. naraštaj međunarodnog tečaja za Prve dočasnike satnija – “International First Sergeant Course”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)