Završetak međunarodnog tečaja za prve dočasnike satnija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


“International First Sergeant Course” pohađalo je i uspješno završilo devet polaznika, dočasnika s visokih pozicija iz oružanih snaga Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije

U vojarni “123. brigade HV” u Požegi, održan je Međunarodni tečaj za Prve dočasnike satnija – “International First Sergeant Course” od 6. do 17. studenoga 2023. godine – prenosi MORH.

Tečaj je pohađalo i uspješno završilo devet polaznika, dočasnika s visokih pozicija iz oružanih snaga Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije. Polaznici su tečaj ocijenili vrlo korisnim i zanimljivim, a posebno su izrazili zadovoljstvo nastavnim sadržajima, cjelokupnom organizacijom tečaja te predavačima koji su provodili tečaj.

Direktor tečaja, načelnik odjela izobrazbe u Dočasničkoj školi časnički namjesnik Miroslav Raštegorac, izrazio je zadovoljstvo provedenim tečajem napomenuvši da je to “vrh sante leda” od onoga što nas tek očekuje u postizanju implementacije tečajeva za dočasnike na engleskom jeziku, a sve kako bismo izobrazbom dočasnika mogli odgovoriti na tradicionalne i eventualne nepredvidive hibridne ugroze koje nam prijete i kako bismo zadržali status pouzdanog partnera NATO saveza.

Svečanom podjelom uvjerenja i uz prigodan govor zapovjednika Dočasničke škole “Damir Tomljanović Gavran” brigadira Ivice Pejakovića, u kojem je zahvalio svim polaznicima i predavačima koji su sudjelovali u provedbi tečaja, 17. studenoga 2023., završio je 1. naraštaj međunarodnog tečaja za Prve dočasnike satnija – “International First Sergeant Course”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *