Završili radovi na Gradskoj kuglani koja je jučer dobila i licencu za 1. B HKL – Sjever

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


POŽEGA – Gradska kuglana u Požegi dobila je jučer licencu Hrvatskog kuglačkog saveza za odigravanje utakmica 1. B Hrvatske kuglačke lige – Sjever u kojoj će se od sezone 2022./2023. natjecati KK Nove nade (Požega). Taj državni rang će se po prvi put igrati na požeškoj kuglani odnosno prvi put će jedan požeški kuglački klub nastupiti u ovoj ligi – prenosi Požeški športski savez.

Kuglana je svakako trebala obnovu pa su proteklih dva tjedna trajali radovi. Radilo se na zamjeni kompletnih zaletišta te odbojnika čunjeva jer su bili uglavnom od drvene konstrukcije i iverice. Postavljeni su i novi držači kugli.

U petak, 08. srpnja su službeno okončani radovi na Gradskoj kuglani te je usljedilo licenciranje i tehnički pregled od strane Hrvatskog kuglačkog saveza. Nakon četrnaest dana vrlo zahtjevnih radova i kompletne rekonstrukcije staza na požeškoj kuglani napokon je ovaj sport došao na svoje, grad Požega je dobio kuglanu na kojoj se mogu održavati sva natjecanja na državnoj razini.

Sredstva su najvećim dijelom osigurana od Grada Požege i Požeškog športskog saveza ali su u ovoj akciji sudjelovali i klubovi i sami kuglači koji treniraju i igraju na Gradskoj kuglani. Sada će i mlađe kategorije Novih nada imati uvjete da odigravaju susrete državne razine na svojoj Kuglani.

Povjerenik Hrvatskog kuglačkog saveza te međunarodne kuglačke federacije Stjepan Pintarić tijekom jučerašnjeg tehničkog pregleda mogao je samo izreći svoje riječi pohvale na odlično obavljenome poslu i čestitati predsjedniku Županijskog kuglačkog saveza i dopredsjedniku Požeškog športskog saveza Darku Zovku te mu uručiti licencu kakvu ima malo ovakvih objekata u Hrvatskoj.

Darko Zovko se zahvalio prigodnim riječima povjerenstvu HKS-a, a posebno svim kuglačima koji su sve dane dok su radovi trajali nesebično dali svoj doprinos i materijalno tehnička sredstva : “Zahvaljujemo se Gradu Požegi i Požeškom športskom savezu koji su nam omogućili da ovaj projekt dovedemo u ovu fazu i ponovno kažemo da je gradska ljepitica spremna za velika natjecanja u kojima će od ove jeseni moći uživati svi ljubitelji ovog sporta. Tako će peta generacija škole kuglanja već od ponedjeljka krenuti sa radom.”

Istakao je da radovi nisu gotovi, odnosno da na Kuglani imaju još posla te uskoro predstoji uređenje svlačionica i sanitarnoga čvora.

U ponedjeljak, 11. srpnja počet će i tradicionalna besplatna ljetna škola kuglanja Požeškog športskog saveza i Kuglačkog kluba Nove nade za učenice i učenike osnovnih i srednjih škola. Škola kuglanja provodit će se ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9,00 do 10,30 i od 10,30 do 12,00 sati, a termini će biti usklađeni sa Školom plivanja. Sve informacije o Školi kuglanja mogu se dobiti kod voditelja programa i trenera KK Nove nade Željka Lončara (099 7070 746).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *