Završili radovi na uređenju parketa Sportske dvorane Tomislav Pirc, kreću treninzi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


POŽEGA – Sredinom srpnja počeli su su radovi na uređenju parketa u velikoj dvorani Sportske dvorane Tomislav Pirc. Radi se o izvornom parketu iz 1979. godine čija je kvaliteta još uvijek dobra ali je bila potrebna treća kompletna sanacija podloge koja je i dalje među najboljima u državi za odigravanje dvoranskih sportova. Vrijednost radova za koje je sredstva osigurao Grad Požega je 24 000 eura (+PDV) – prenosi Požeški športski savez.

U protekle 44 godine taj parket se dva puta brusio i uređivao, a sada je to napravljeno i treći put. Proteklog tjedna obilježene su sve potrebne linije za terene košarke, rukometa i odbojke, a jučer je parket  i drugi put prelakiran. Kako je potrebno određeno vrijeme za sušenje boje do kraja ovog tjedna još neće biti moguće treniranje, a za to vrijeme bit će obavljeno čišćenje tribina i krečenje velike dvorane. 

Klubovi će tako s redovnim svakodnevnim treninzima početi u ponedjeljak, 28. kolovoza po uobičajenom rasporedu korištenja velike dvorane. 

Osim saniranog parketa, u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc početkom godine je odrađena kompletna zamjena rasvjete novom energetski učinkovitom LED rasvjetom s ciljem smanjenja i optimizacije potrošnje električne energije.

U velikoj dvorani je sada postavljena upravljiva rasvjeta koja omogućuje korisniku fleksibilno korištenje sukladno trenutnim potrebama. S obzirom na to da je sportska dvorana namijenjena za više vrsta sportova i razne razine natjecanja i korištenja, upravljanje rasvjetom programirano je na četiri razine rasvijetljenosti odnosno za rekreativne aktivnosti, regionalna, nacionalna međunarodna natjecanja.

Ulaganja u modernizaciju Sportske dvorane Tomislav Pirc nastavit će se i dalje, a od strane gradske uprave već je najavljena i ugradnja foto napona. Za tu investiciju Grad Požega se prijavljuje na raspisane natječaje kako bi se investicija mogla sufinancirati sredstvima iz EU fondova.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)