Završna konferencija projekta „PUK50“ – hvalevrijedan projekt Grada Požege

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Grad Požega kao nositelj projekta, zajedno s partnerima, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područni ured Požega i Centrom za socijalnu skrb Požega, održali su danas završnu konferenciju projekta „PUK50“, koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, a prijavljen je u sklopu otvorenog trajnog poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“.

Završna konferencija održana je u Poduzetničkom inkubatoru Požega, a konferenciji je, uz gradonačelnika Požege Željka Glavića, predstavnike partnera projekta, koordinatore projekta i druge goste, u ime Požeško-slavonske županije prisustvovao zamjenik županice Ferdinand Troha.

Gradonačelnik Glavić istaknuo je kako je ovo izuzetno važan projekt jer je činjenica da svake godine imamo sve starije stanovništvo radi iseljavanja, smanjenog nataliteta te time ovakvi projekti i ovakve aktivnosti postaju sve važnije u našem društvu. „Puno je ljudi koji su u potrebi, o kojima nema tko skrbiti i koji ne mogu sami za sebe napraviti sve što im je potrebno za jedan normalan život dostojan današnjeg vremena i današnjih prilika. Ovaj projekt i ovih 50 žena koje su radile sa onima koji su u potrebi doista je pomogao ublažiti taj problem, a istovremeno, projekt je pomogao i u smanjenju broja nezaposlenih te u podizanju njihovih potencijala i vještina na tržištu rada.“ – rekao je gradonačelnik.

Na ovoj završnoj konferenciji predstavljene su provedene aktivnosti i rezultati projekta čija je ukupna vrijednost 4.611.310,00kn, a ciljna skupina bile su nezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciji nezaposlenih HZZ-a s naglaskom na teže zapošljive skupine u lokalnoj zajednici te na osnaživanje i unapređivanje njihovih radnih potencijala zapošljavanjem u lokalnoj zajednici.

Također, ovim projektom ciljnoj skupini omogućilo se zapošljavanje kroz 12 mjeseci, a zaposlenim ženama projektom se omogućilo i dodatno osposobljavanje koje je rezultiralo uvjerenjima o osposobljenosti čime se izravno utječe na njihovu konkurentnost na tržištu rada. Zaposlene žene krajnjim korisnicima pomogle su u svakodnevnom životu, a svaka od njih obavljala je poslove pomaganja u kućanstvu, pružanja podrške kroz razgovor i druženje, pratnje i pomoći u društvenim aktivnostima, za najmanje 6 korisnika, a sveukupno se radilo o 456 krajnjih korisnika, odnosno starijih i nemoćnih osoba te osoba u nepovoljnom položaju sa područja grada Požege, kojima je u proteklih 12 mjeseci povećana kvaliteta života.

Izvor: PSŽ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika