Zdravko Ronko: Ususret obilježavanju genocida u Srebrenici

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Na svom Facebook profilu, bivši saborski zastupnik, župan te dugogodišnji gradonačelnik Grada Požege, gospodin Zdravko Ronko, objavio je zanimljiv događaj s obilježavanja 20 godišnjice genocida u Srebrenici. 

Na 20. komemoraciji za žrtve genocida počinjenog 1995. nad više od 8000 Bošnjaka u Memorijalnom centru Potočari, a koja je održana 11. srpnja 2015. godine okupile su se brojne domaće i strane delegacije na čelu s nizom visokih dužnosnika od Bila Clintona i Madeleine Albright do Boruta Pahora, Kolinde Grabar Kitarović, Filipa Vujanovića, Tanje Fojan, Valentina Izkoa, Sergeja Bramertza, Ahmeta Dovutoglu…

Ispred Hrvatskog sabora na obilježavanju 20. obljetnice genocida u Srebrenici izaslanici su bili potpredsjednik Sabora Željko Rajner te Zdravko Ronko kao predsjednik saborskog Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo. Potpredsjednik Rajner boravio je u Subotici i najavio da će od tamo pravo za Srebrenicu, po mene Ronka je dan prije – predvečer došao vozač sa službenim vozilom i pravo put Tuzle, gdje je i prespavao u hotelu Grand. Pred hotelom je za Ronkovu „sigurnost“ bio Ernest Imamović, časnik za vezu Parlamenta BiH koji je noć proveo na stolici ispred vrata Ronkove hotelske sobe.


Drugo jutro otišli su u potočare, na samom ulazu u Memorijalni centar otkazao je motor na službenom vozilu te se stvorio veliki zastoj u koloni, a Ronko je izašao iz vozila te se pješke uputio do mjesta okupljanja uzvanika, sastao se s potpredsjednikom Sabora i u programu su bili do kasnih popodnevnih sati. Zdravko Ronko je odbio ponudu da ga službeno vozilo Parlamenta BiH vozi do granice i tamo organizira prihvat, već se povezao s potpredsjednikom Rajnerom te je tako stigao kući.

Razlog zbog čega je Ronko ovo pisao jest prikazivanje kako ponekad osiguranje „štićene osobe“može imati i drugu i drugačiju stranu. Podsjetit ćemo, nakon polaganja cvijeća dogodio se incident s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, nastao je metež u kojem su iza Ronka odjednom u civilu nagrnuli pritajeni specijalci iz Vučićevog osiguranja. I dok su neki od njih ostali mirni i pribrani, Ronkov „anđeo čuvar“ kad vidje što se događa, ostavi ga i dade se u bijeg.

Kako je izgledala Komemoracija te “spektakularan” Vučićev bijeg možete pogledati u videozapisu u nastavku članka.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)