Željko Mitrović novi trener Nogometnog kluba Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


POŽEGA – Nogometaše Požege u pripreme za novu sezonu Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod – Požega povest će novi trener. Nakon što je na klupi Požege protekle dvije sezone bio Tomislav Vukoja, uprava kluba donijela je odluku da će Požegu preuzeti iskusni požeški nogometni trener Željko Mitrović.

Vukoja je u sezoni 2020./2021. bio deseti sa seniorima Požege u Međužupanijskoj ligi dok je u nedavno završenoj sezoni, 2021./2022. u istom rangu mladi trener završio na petom mjestu. S druge strane ovo će biti treći mandat Željka Mitrovića kao trenera prve momčadi Nogometnog kluba Požega koju je prvi put uspješno vodio sredinom devedestih godina prošlog stoljeća kada je u sezoni 1995./1996. osvojio naslov prvaka 4. HNL (Liga Našice – Požega). Drugi put je na klupi Požege bio od 2017. do 2019. godine kada je u 1. Županijskoj nogometnoj ligi sa seniorima Požege bio četvrti i treći. 

Požega je i Mitrovićev matični klub u kojem je počeo igrati nogomet 1979. godine da bi za prvu momčad debitirao sa 16 godina, 1981. godine kod trenera Ivice Brekala – Dide. Za seniore Požege je igrao četiri sezone, a 1985 prelazi u NK Slavoniju. Trenersku karijeru je počeo već za igračkih dana kada je 1988. godine vodio pionirsku kategoriju Požege, a po završetku igračke karijere u Slavoniji je 1994 vodio kategoriju početnika. 

Ima diplomu Višeg nogometnog trenera, a na Višoj trenerskoj školi pri Kineziološkom fakultetu u Zagrebu diplomirao je 1999. godine te posjeduje Nacionalnu PRO licencu. U 1. Hrvatskoj nogometnoj ligi vodio je tri godine kadete i jednu sezonu juniore NK Kamen ingrad, a pola godine je bio i pomoćnik treneru prve momčadi Milanu Tomljenoviću kada je klub postigao najveći uspjeh odnosno osigurao plasman u tadašnji Kup Uefa (današnja Europska liga).

Prvu momčad požeške Slavonije vodio je u tri navrata, u 4. HNL, 3. HNL i 2. HNL. U tom klubu je vodio i školu nogometa, početnike, kadete i juniore, a bio je jedno vrijeme i tajnik kluba. U sezoni 2010./2011. uspješno je vodio MV Croatiu (Slavonski Brod) u jedinstvenoj 2. HNL. U trenerskoj karijeri vodio je još i trećeligaše NK Slaviju (Pleternica), NK Mladost (Cernik) te županijske prvoligaše Croatiu (Mihaljevci), Dinamo (Vidovci) i Sulkovce – prenosi Požeški športski savez.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *