Zimska služba: Sve je spremno za prvi snijeg

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Andreja Menđel sa svojim je suradnicima održala radni sastanak zimske službe kako bismo spremno dočekali prve intervencije. Uz predstavnike Grada Požege, sastanku su prisustvovali i djelatnici PU požeško-slavonske, direktor Komunalca Požega d.o.o., te predstavnici tvrtke PZC koja je zadužena za radove na održavanju javnih cesta u Gradu Požegi i prigradskim naseljima. Spomenimo kako Izvedbenim programom Zimske službe nisu obuhvaćene državne ceste, jer su iste u nadležnosti HC-a. Budući da u Gradu Požega i prigradskim naseljima ima više nadležnih tijela za stanje prometnica u zimskim uvjetima, (HC, ŽUC, MUP, PP Požega, Ravnateljstvo civilne zaštite, Grad Požega kao i poduzeća kojim je povjeren posao obavljanja zimske službe), neophodna je njihova međusobna suradnja i koordinacija prije nastupanja zimskih uvjeta.

Komunalac Požega d.o.o. održava oko sto kilometara prometnica u gradu Požegi i prigradskim naseljima. Čišćenje se provodi prema zonama prioriteta s obzirom na lokaciju javnih službi, prometnu važnost ulica i frekvenciju prometa. Grad Požega i prigradska naselja su podijeljeni u četiri zone prioriteta. U prvoj su zoni centar grada, najfrekventnije nizinske i važnije brdske ulice dok su u četvrtoj zoni nerazvrstane ceste i ulice prema i u prigradskim naseljima.

Planom rada zimske službe obuhvaća se čišćenje snijega i održavanje nužne prohodnosti ulica u Gradu Požegi i prigradskim naseljima, te nerazvrstanih cesta u zimskom razdoblju od 15.11. tekuće do 15.03. naredne godine, a radi sigurnog odvijanja prometa u zimskim uvjetima.

IZVOR: Grad Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika