ŽKK Plamen Požega: Demant tajnika Mitrovića

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

“Izvrsni odbor ŽKK PLAMEN POZEGA ogorčen je na izjave tajnika PSS na selektivnu objavu sredstava za potrebe rada našeg kluba. Podaci su netočnima i daju potpuno krivu sliku.

Podsjećamo da nastupamo u Premjer HKL NAJVISEM RANGU NATJECANJA U HRVATSKOJ. Također prema ostvarenim rezultatima nastupamo i u regionalnoj WABA ligi kao jedini predstavnik Hrvatske. Tajnik kaže da nismo tražili odobrenje njega i PSS za igranje lige. Zamislite da svi klubovi koji svojim rezultatima osiguraju nastup u višem rangu moraju pitati za odobrenje tajnika? Unatoč tome mi smo obavijestili grad Pozegu. Bord lige je bio u gradu pogledao uvjete i bio na sastanku kod gradonačelnika gdije nas je sve primio dogradonačelnik Boro Milicevic i gdije smo dobili nedvosmislenu podršku. Tajnik je administrativna osoba koja treba i mora biti servis , usluga i podrška udrugama a ne apsolutista koji odlučuje tko će što igrati. Ne tako davno maksimalno se zauzima da neki klubovi administrativno uđu u viši rang jer je sebe vidio kao trener tih klubova. Želje mu se nisu ostvarile.

Također Tajnik prikazuje troškove korištenja dvorane iako se zna da sve udruge grada sportske objekte koriste besplatno, a nekim udrugama se plaća održavanje terena kao i režije objekta dok iste te objekte naplaćuju korisnicima . Da nije tragično bilo bi smiješno. Dok nekima dozvoljava sve druge kaznjava pa je tako iz dvorane Sokol izbacio odbojkasice Zdravka Kovacevuca jer je u nekoliko navrata svoj termin ustupilo drugoj udruzi. Naravno taj zenski kolektiv se nakon toga ugasio. Svakako bi bilo korektno da je na isti način objavio troškove svih udruga pa da se vidi tko koliko košta javnih sredstava u odnosu na rang natjecanja, ovakav nekorektan i selektivan prikaz daje lažnu sliku što je tajnika očito i bio cilj.
Koliko košta pojedini rang natjecanja nismo odredili mi već nacionalni savezi pa recimo u stavci kotizacije u košarci su i suci osim zapisnickog stola dok neki drugi savezi imaju manju kotizaciju ali su zato velike takse sudaca. Rang natjecanja koji igrate naravno košta.

Prikazivati troškove prevoza samo pokazuje koliko su nam zahtjevna i naporna putovanja, da mi igramo na području čitave hrvatske (Dubrovnik, dva puta Split, Šibenik, Rijeka,Pula, Zagreb x3, Osijek, Brod) a u WABA ligi Skoplje, Podgoricu, Montana, Beograd, Banovici, B. Luka, Celje, Kranj). Kada samo nabroite te gradove vidite da je tu jedan “uljez” jedna mala Pozega. Pored toga igramo 4 lige mladih kategorija na području Slavonije. Svakako želimo napomenuti da smo predlagali da se smanje troškovi prijevoza i umjesto autobusa da se klubu doznaci 60% cijene autobusa a da sami organiziramo prijevoz, na taj način smanjimo troškove, no to očito nekomu ne odgovara.

Također reci da nam je ponudeno treniranje u drugim dvoranama nije točno. Nitko nam nije nudio Pleternicu ( provjerite kod ravnatelja osobno sam ga zvao i nije problem da se tamo trenira jer je jedina primjerena dvorana, ali nitko ga nije kontaktirao). Ponuđena nam je SD Tomislav Pirc u vrijeme (10,30) kada 70% nema mogućnosti doći na trening (ako je taj termin slobodan zašto se nije igrao turnir a nama dao termin iza 16 sati) . Također sportska dvorana u Cesaricevoj školi u kojoj podloga ne odgovara za seniorske ekipe jer stradavanju zglobovima (u Brodu smo igrali prijateljsku utakmicu na toj podlozi i imali tjedan dana problema) na to smo davno upozorili tajnika pa i prije nego je ta podloga uopće postavljena.

Također nam je ponuđena Brestovac gdoje se toliko kliže da ni nogometni rekreativci nisu koristili tu dvoranu, treba također napomenuti da smo tu dvoranu morali koristili dvije godine jednom tjedno i da su treninzi bili neprimjerenu nivou natjecanja. I u to vrijeme jednom tjedno smo išli u tu dvoranu a nitko od drugih klubova nije i oni su i dalje koristili dvoranu u Požegi, i tad smo iako u najvišem rangu bili tretirati na nerazumljiv način. Sve smo to pregrmili ali sad je doista prevrsilo svaku mjeru zašto uvijek po leđima ženskog športa. SD u Pleternici je primjerena ali treba organizirati I prevoz i to je moguće odraditi 3,4 treninga ali ne vise . Trenirati treba u dvorani u kojoj igrate.

Kad izlaziti sa troškovima koji su između ostalog prenapumpani i krivo prezentirani ( mi kao klub u najvišem rangu natjecanja ne dobijemo ništa više od drugih korisnika, dapače manje, od svih drugih udruga sa pozicije kvalitetnog sporta) onda bi za naše građane bilo korektno objaviti i sve ostale udruge da se može usporediti visina troškova sa nivoima natjecanja.
Tvrditi da ne želimo igrati WABU i da nam je izlika tajnik ili PSS te time sebi davati neprimjerenu i nezasluzenu važnost. PSS i tajnik moraju biti servis udrugama a nikako bitan faktor zbog kojega bi se nešto igralo ili ne. Samo tražimo termin za treninge i ne podmicite nogu iza svakog zavoja. Vidjet će građani tada dali će mo igrati ili ne.

Moram na kraju reci da nije uvjek bilo ovako, bilo je i perioda kadaje tajnik bio korektan i pomogao ali problem je nastao kada su došli kvalitetni rezultati. I da tajnik je u pravu mi ne možemo imati telefonsku sjednicu IO. Predsjednica je nespretno pisala objavu naime sjednica IO bila je u Porecu gdije su djevojke i dečki bili na velikom međunarodnom turniru. Kako predsjednica u Porecu ima sestru i bila je tamo , ja sam bio dva dana sa ekipom, i još jedan član IO te smo imali kvorum a samo smo telefonski izvijestili o donesenim odlukama. Slobodno provjerite dali su članovi IO bili u Porecu.

Na kraju laž je da se preti sportskom inspekcijom jer je Englman član skupštine PSS te samim time Blagojka nemoze u nadzor . Drugo je što smo o svemu izvijestili Daniru Nakic koja je predsjednica Nacionalnog vijeća za sport jer je zanemare zenski sport u smislu treniranja I raspodjele sredstava te će njoj ( nacionalnom vijeću za sport) biti upućen mail. U tom slučaju oni šalju inspekciju nadzor. Neka državna tijela kažu i procjene koji I kovi su to kriteri po kojima radi PSS.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika