Zlatne žice Slavonije donose tri tamburaške koncertne poslastice

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Najveći tamburaški festival „Zlatne žice Slavonije“ ove godine održat će se od petka 2. rujna do nedjelje 4. rujna u Požegi, srcu Zlatne doline i Slavonije. Organizatori su kao vrhunac sve tri večeri priredili tamburaške koncertne poslastice za sve generacije i ukuse – prenosi Grad Požega.

Petak 2. rujna 2022. godine – Zvonko Bogdan
Nakon otvaranja festivala i večeri folklora na Trgu Svetog Trojstva će nakon više od dva desetljeća ponovno zapjevati neponovljivi Zvonko Bogdan. Iako je ove godine zagazio u deveto desetljeće života, autor i pjevač Zvonko Bogdan, istinski velikan tamburaške glazbe, legenda vojvođanske i starogradske pjesme, nastupit će u Požegi uz pratnju čak 21. tamburaša.Na svojim koncertima pjeva o tradiciji koja polako nestaje i o jednom vremenu koje se ponoviti neće, o ravnici prepunoj salaša, konja, fijakera, tambura i pjesama. Uz mađarske i rumunjske romanse na Trgu Svetog Trojstva u Požegi, posjetitelji će moći uživati u antologijskim melodijama poput Osam tamburaša, Fijaker stari, Govori se da me varaš, Kraj jezera, Već odavno spremam svog mrkova, Prošle su mnoge ljubavi, Tko te ima taj te nema, pa i pjesmi Život teče u laganom ritmu, s kojom je Zvonko Bogdan nastupio na Zlatnim žicama Slavonije 2001. godine.

Subota 3. rujna 2022. godine – Miroslav Škoro
Glazbenik i pjesnik slavonske ravnice Miroslav Škoro održat će koncert u subotu, drugog dana festivala, nakon Retrospektive Krunoslavu Kići Slabincu. Požega je kod Škore oduvijek imala posebno mjesto u srcu jer je ovdje ostvario neke od svojih najvećih uspješnica, na što ćemo se podsjetiti uz pjesme kao što su Ne dirajte mi ravnicu, Šumi, šumi javore, Otvor ženo kapiju, Oj oraje, Kuća na kraju sela, Mata, Ne vjeruje srce pameti, Majko jedina, Zadnja želja… Miroslav Škoro nastupio je u Požegi 2019. godine u sklopu Retrospektive povodom 50. godina požeškog festivala.

Nedjelja 4. rujna 2022. godine – Bosutski bećari
Nakon što čujemo više od dvadeset novih pjesama tamburaškog festivala Zlatne žice Slavonije, što će izravno prenositi Hrvatska radiotelevizija, za kraj ove godine dolaze Bosutski bećari. Koncert pod nazivom„40 godina s vama“ održat će na Trgu Svetog Trojstva tamburaški sastav koji je napravio popularnu poveznicu tradicionalne tambure s modernijim instrumentima i tako približio tamburašku glazbu i mlađim generacijama. Njihove pjesme Sad kada došla si i Želim te noćas su premijerno izvedene na Požeškom festivalu i od tad su postali nezaboravni hitovi, a i ove godine izvest će prije svog koncerta novu skladbu na festivalu Zlatne žice Slavonije.

Nadamo se kako će te nam se pridružiti barem jednu koncertnu večer i uživati u nezaboravnih hitovima ovih majstora tamburaške glazbe.

Pozivamo vas da pratite i našu web stranicu zlatne-zice-slavonije.hr na raspolaganju smo za sva vaša pitanja. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *