Zlatni glas Zlatne doline, Tambura bez granica i Šokačko se kolo vije održat će se od 9.-11. svibnja

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Tradicionalna trodnevna glazbeno-običajna priredba Tambura za dušu, koja će se od 9. do 11. svibnja održati u sportskoj dvorani Osnovne škole Vilima Korajca u Kaptolu, predstavljena je na konferenciji za novinare. Pokrovitelj priredbe je Požeško-slavonska županija, a organizatori Općina kaptol, Turistička zajednica Zlatni Papuk, Kaptolački tamburaški orkestar i KUD Ivo Čakalić.

-Udruge su nositelji organizacije, priredbu svake godine dižemo na višu razinu, a očekujem da će opravdati očekivanja – istakao je kaptolački načelnik Mile Pavičić. Najavio je bogat fond nagrada pa će pobjednici festivala Zlatni glas Zlatne doline po ocjeni žirija primiti od 200 do 700 eura, a glasovima publike od 200 do 500 eura. Prvog dana 9. svibnja nastupaju tamburaški orkestri.

-Gosti Međunarodnog festivala orkestara Tambura bez granica su iz Češke, Slovenije i Baranje – kazao je Tihomir Šmitpeter, predsjednik udruge Kaptolački tamburaški orkestar. Središnje događanje je Festival tamburaških pjesama Zlatni glas Zlatne doline 10. svibnja u 20.30 sati uz izravni prijenos više televizija, a odgođeno će se emitirati niz snimki festivala.

-Izvest će se 23 nove pjesme, izvođači su solisti, muške pjevačke skupine i tamburaški sastavi, a među njima su i oni iz Mađarske, Srbije i Ukrajine dok će gosti priredbe biti tamburaši Slavonski dukati – najavio je koordinator tog programa Jelenko Topić. Dodao je da će biti objavljen album sa 24 pjesme od kojih je jedna sjećanje na dugogodišnjeg pokojnog izvođača Dragana Vlajinića. Novac od prodaje albuma dat će Župnom caritasu.
Zadnjeg dana priredbe je Smotra folklora Šokačko se kolo vije, a Slavko Čakalić, predsjednik KUD Ivo Čakalić k

-Ovo je manifestacija koja ima stalni napredak, te pokazuje smjer razvoja turizma jer ima naglasak na tradiciju, baštinu i domaću glazbu – naglasio je Tomislav Galić, direktor TZ Zlatni Papuk.aže da će nastupiti šest izvornih skupina s područja Slavonije dok će domaćini izvoditi drevna kola kaptolačkog kraja.

Najavljena je promocija video spotova festivalskih pjesama, te upućena zahvala sponzorima za potporu organizaciji priredbe.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)