Županica Jozić u pratnji ravnatelja Vukoje obišla radove u Općoj županijskoj bolnici Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Posljednjih nekoliko godina požeška bolnica bilježi značajna ulaganja kako bi se razina zdravstvenih usluga koje pruža održala na visokom nivou, a samo tijekom protekle tri godine u infrastrukturne radove i opremu uloženo je 4 milijuna eura. Među ostalim projektima, treba izdvojiti posljednju investiciju koja se odnosi na adaptaciju, klimatizaciju i opremanje Odjela interne medicine. Radovi se odvijaju u četiri faze, od čega su prve dvije faze uspješno privedene kraju, a ukupna vrijednost investicije koja potpuno mijenja vizure odjela iznosi oko milijun eura – prenosi Požeško-slavonska županija.

– Završetkom prve dvije faze u proteklih šest mjeseci kompletno je obnovljen i rekonstruiran Odjel za gastroenterologiju i nefrologiju, a trenutno su u punom zamahu radovi na Odjelu za opću internu medicinu i endokrinologiju. Očekujemo da će i ti radovi biti završenu u sljedećih nekoliko mjeseci kada će i navedeni odjel poprimiti vizure primjerene liječenju u 21. stoljeću – rekao je dr. sc. Ivan Vukoja, ravnatelj Opće županijske bolnice Požega.

Ravnatelj Vukoja također je naglasio kako Opća županijska bolnica bilježi i pozitivan trend po pitanju stručnog kadra ostvarivši veći broj zaposlenih u 2023. godini u odnosu na 2022. godinu, s ukupno 12 specijalista više, 7 specijalizanata i 15 medicinskih sestara, od kojih su neki u Požegu došli raditi iz Zagreba, Beča, Linza i Londona.

Osim dolazaka liječnika iz drugih krajeva Republike Hrvatske i Europe u požešku bolnicu, ono čemu se teži je ostanak mladih liječnika u zdravstvenim ustanovama ovoga područja. Prepoznata mjera kojom Požeško-slavonska županija pruža poticaj mladim liječnicima da ostanu živjeti i raditi u svojoj sredini, stipendije su koje dodjeljuje budućim liječnicima.

– U ovom trenutku Požeško-slavonska županija stipendira preko 20 budućih liječnika s iznosom od 400 eura mjesečno u prvoj od tri kategorije naših stipendija. Želim se zahvaliti svim gradovima i općinama jer trećina sredstava koja se isplaćuju dolazi iz proračuna jedinica lokalne samouprave. Na našem području imamo šest zdravstvenih ustanova; dvije bolnice, jednu specijalnu bolnicu, Zavod za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije, Dom zdravlja Požeško-slavonske županije i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije i trebamo razmišljati o budućnosti. Ispred nas su godine u kojima brojni liječnici, posebice liječnici opće medicine, stječu uvjete za odlazak u mirovinu, a u tom trenutku ćemo trebati mlade liječnike koji će preuzeti ordinacije. Osim toga tu su i brojne specijalizacije koje nude naše bolnice i na koje se mladi liječnici javljaju, a naravno nama je najveća želja stvarati poticajno okruženje kako bi mladi liječnici ostali živjeti i raditi u svojoj sredini – istaknula je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *