Znate li koliko mjesečno plaćate zamjenika županice Ferdinanda Trohu?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Prije nešto više od godinu dana, točnije 16. svibnja 2021. godine, održani su lokalni izbori na kojim su se birali čelnici, ali i njihovi zamjenici. Tako se na području Požeško-slavonske županije biralo pet gradonačelnika i njihovi zamjenici, pet načelnika općina kao i župan odnosno županica i njezin zamjenik te zamjenik ispred nacionalnih manjina.
U našem slučaju, već u prvom krugu s premoćnih 58,12% do tada uspješna gradonačelnica Grada Pleternice Antonija Jozić postaje prva županica Požeško-slavonske županije. Kažemo uspješna jer rezultati su najbolji pokazatelj je li netko bio uspješan ili ne, a ako uz pomoć EU fondova od “sela” napravite grad koji se svakome može bez srama pokazati i ako uz to ostavite odlične financijske rezultate onda ste i više nego uspješni.

Na istim izborima za mjesto zamjenika županice i nije bilo pretjeranog iznenađenja, mjesto kandidata a u konačnici i zamjenika županice nakon lokalnih izbora, pripalo je Ferdinandu Trohi.
Kažemo nije bilo pretjeranog iznenađenja jer gospodin već godinama obnaša dužnost zamjenika župana Požeško-slavonske županije, samo je prošli mandat došlo do transfera u Grad Požegu gdje je Darku Puljašiću uz Maria Pilona bio zamjenik gradonačelnika.

Kako smo od početka postojanja portala počeli iznositi manje poznate i još manje dostupne informacije građanstvu Požege ali i žiteljima čitave Požeško – slavonske županije, dotakli smo se tako i troškova koje porezni obveznici plaćaju a to su i plaće lokalnih dužnosnika. Provjerili smo tako ovog puta koliko zarađuje zamjenik županice Ferdinand Troha koji nije volonter već posao obavlja profesionalno i došli smo do mjesečnog iznosa od 24.531,51 HRK bruto odnosno 16.665,91 HRK neto.
Uz to, od početka mandata do sada gospodinu Trohi isplaćeno je 900,00 HRK dnevnica.

S obzirom na to da se gospodina Trohu može često vidjeti u bijeloj službenoj Škodi, provjerili smo koliko je od početka mandata potrošio na gorivo službenog automobila i došli smo do ne baš malenog iznosa od 17.942,00 HRK.
Jesu li ova primanja velika ili mala i koliko točno koristi žitelji naše malene ali predivne županije imaju i je li u budućnosti potrebno mjesto zamjenika, procijenite same drage čitateljice i čitatelji.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *