Zračna luka Dubrovnik traži studente iz Slavonije za sezonu: Satnica je 45 kuna, no ima jedan veliki “ali”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Zračna luka Dubrovnik traži ukupno 20 studenata za rad tijekom turističke sezone i to za radna mjesta čistač i fizički radnik. Mjesto rada je u Čilipima, od 1. lipnja od 21. listopada
Satnica je 45 kuna, što je više nego na većini ostalih oglasa koji većinom imaju minimalac od 30 kuna. Cijena sata rada uvećava se za 50% za rad nedjeljom, blagdanom i noću, te za prekovremeni rad. Ali ono što nam je privuklo pažnju, kao i studentima koji su oglas komentirali, je da poslodavac ne nudi ni smještaj, ni prehranu, a ne pokriva ni troškove puta do Dubrovnika – prenosi SiB.hr.

Istina, satnica je dobra i mjesečno se može zaraditi više nego pristojan iznos, no postavlja se pitanje koliko bi od tog iznosa studentima ostalo kad pokriju troškove smještaja i hrane? A ne treba ni zanemariti da treba nekako doći do Dubrovnika.

Cijene smještaja u Dubrovniku u sezoni su ekstremno visoke, a neki normalni mjesečni najam nemoguće je naći. Za pretpostaviti je da bi se smještaj tražio u Čilipima i mjestima oko zračne luke, ali ni tamo situacija nije puno bolja pa nam se postavlja još jedno pitanje – tko bi išao na sezonu u Dubrovnik raditi kao čistačica ili fizički radnik bez osiguranog smještaja barem?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika