Županica Jozić sudjelovala na 27. obljetnici VRO “Oluja” u Kninu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Svečano obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije “Oluja” održano je jučer u Kninu, hrvatskom kraljevskom gradu koji je u jutarnjim satima, dana 05. kolovoza 1995. godine, oslobođen od okupatora. Točno u podne toga istoga dana, na slavnoj kninskoj tvrđavi zavijorila se 20-metarska hrvatska zastava kao simbol pobjede i slobode.

Središnja svečanost obilježavanja „Oluje“ održana je na stadionu NK Dinara, a brojni hrvatski branitelji, vojni invalidi, obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja, ratni zapovjednici, predstavnici vojske i policije, kao i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar obrane Mario Banožić, brojni predstavnici vlasti, dužnosnici, predstavnici gradova, općina i županija, među kojima je bila i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, prisjetili su se danas ovog pobjedonosnog dana, dana kada se prisjećamo naših heroja – ponosa i slave koji su tada vladali ulicama diljem Lijepe naše.

“Cijela Hrvatska se danas došla pokloniti žrtvi naših hrvatskih branitelja u Knin, žrtvi njihovih obitelji kao i njihovoj hrabrosti i odvažnosti te viziji dr. Franje Tuđmana koji je devedestih godina prošlog stoljeća ujedinio hrvatski narod i predvodio ga u ostvarenju tisućljetnog sna hrvatskog naroda o neovisnoj i suverenoj hrvatskoj državi. Nažalost put do slobode bio je težak. Hrvatska se branila i obranila od srpske agresije i u njene temelje položeni su brojni životi, životi naših braniteljica i branitelja, hrabrih i odvažnih ljudi kojima dugujemo vječnu zahvalnost. Neka im je laka hrvatska gruda! A mi, mi koji danas imamo privilegiju baštiniti slobodnu i neovisnu Hrvatsku, budimo ujedinjeni kao što je to bio hrvatski narod prije 30 godina i stvarajmo i stvorimo Hrvatsku kakvom su je sanjali naši branitelji” – rekla je županica Antonija Jozić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *