Županica Jozić susrela se s roditeljima poginulih hrvatskih branitelja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U Maloj vijećnici Požeško-slavonske županije, županica Antonija Jozić susrela se s roditeljima poginulih hrvatskih branitelja, što je bila prilika za razgovor, kako o prošlim vremenima, tako i o njihovim svakodnevnim potrebama – prenosi Požeško-slavonska županija.

Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Požege, na čelu s predsjednicom Katom Ronko, djeluje dugi niz godina, sudjelujući na obilježavanju svih važnih obljetnica iz Domovinskog rata i umrežavajući se s udrugama roditelja poginulih hrvatskih branitelja iz raznih krajeva Hrvatske.

Najvažnije od svega, čine ono što je dužnost svih stanovnika Republike Hrvatske – trajno čuvaju spomen na svoju djecu i istinu o obrambenom Domovinskom ratu.

– Za slobodu i neovisnost naše Domovine podnesena je golema žrtva, darovani su brojni životi, a žrtvi hrvatskih branitelja, jednaka je jedino žrtva njihovih obitelji koje 365 dana u godini osjećaju prazninu. I dalje ćemo činiti sve da se žrtva naših vitezova poštuje i ne zaboravi, a jednako tako dužni smo iskazivati neprestanu zahvalnost i biti podrška njihovim roditeljima i obiteljima koji su izgubili najvrjednije što su imali – istaknula je Jozić, dodavši kako će Požeško-slavonska županija i ove godine nastaviti praksu objave javnog poziva putem kojega će financirati projekte usmjerene zaštiti i promicanju vrijednosti i istine o Domovinskom ratu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *