Županica Jozić i predstavnici Savjeta mladih PSŽ sudjelovali na konferenciji „Sadašnjost, a ne budućnost“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu je u utorak, 14. ožujka 2023. godine, održana konferencija „Sadašnjost, a ne budućnost“, u organizaciji Koordinacija županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske u suradnji sa Središnji državni ured za demografiju i mlade te Hrvatska zajednica županija – HZŽ
Konferencija je održana s ciljem povezivanja i kontinuiranog dijaloga s mladima pa je tako okupila predstavnike županijskih savjeta mladih, čelnike županija te predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti na nacionalnoj razini. Raspravljalo se o nizu tema, od aktivnog uključivanja mladih u razvoj lokalne i regionalne zajednice, preko kreiranja politika za mlade sve do zapošljavanja i stambenog zbrinjavanja.
Na konferenciji su sudjelovali županica Antonija Jozić, predsjednica Savjeta mladih Požeško-slavonske županije Lara Mandić i član Savjeta Matias Buće. U sklopu konferencije održana je i panel rasprava na kojoj je sudjelovala županica Jozić te istaknula primjere dobre prakse u županiji vezanih uz status mladih. Naglašeni su i izazovi s kojima se susreću županije, posebice onih u ruralnim sredinama koje ukazuju na potrebe infrastrukturnih projekata, a koji će ruralne sredine pretvoriti u prihvatljiva mjesta za život, pogotovo mladima – prenosi Savjet mladih Požeško-slavonske županije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *