Županica Jozić na 67. sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija: Privlačenje investicija ključno je za razvoj županija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Na održanoj sjednici Izvršnog odbora, kojega čine svi hrvatski župani i gradonačelnik Grada Zagreba, bilo je govora o aktualnostima vezanim uz Nacionalni plan za poticanje ulaganja za razdoblje do 2030. godine, daljnjoj decentralizaciji u kontekstu financiranja socijalnih usluga, prirodnim nepogodama i koracima prevencije te Zakonu o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske – prenosi Požeško-slavonska županija.

Članovima odbora, na sjednici se pridružila i Jasna Vojnić, predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji te je pod jednom od točki dnevnog reda usuglašen tekst Pisma namjere o uspostavljanju suradnje Hrvatske zajednice županija i Hrvatskog nacionalnog vijeća, koje će dvije organizacije potpisati u prosincu. Prihvaćanje pisma namjere predstavlja još korak suradnje s hrvatskom zajednicom u Republici Srbiji koja je simbolični zamašnjak dobila nedavnim otvorenjem Hrvatskog doma – Matica u Subotici.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija, brodsko-posavski župan Danijel Marušić najavio je i Njemačko-hrvatski razvojni forum. U tom kontekstu, ruku suradnje pružio je veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj dr. Christian Hellbach, ističući kako je odnos Njemačke i Hrvatske tradicionalno prijateljski, ali s obzirom na učestale promjene koje donosi današnjica, potrebno je pronaći nove zajedničke ciljeve temeljene na zajedničkim interesima na lokalnoj i regionalnoj razini.

Domaćin redovne sjednice odbora, ovom prilikom bila je Krapinsko-zagorska županija na čelu sa županom Kolarom kojemu se predsjednik zajednice, župan Marušić, zahvalio na gostoprimstvu i čestitao na pozitivnim primjerima ulaganja koji mogu biti smjernice svim županijama.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *